אורז ירוק פרסי, המכונה גם סבזי פולו, הוא מאכל איראני מסורתי מפוצץ בטעמים וצבעים תוססים.
זוהי מנת אורז ריחנית וארומטית הכוללת שילוב מענג של עשבי תיבול טריים, תבלינים וגרגירי אורז עדינים.
עם עשבי תיבול ארומטיים וטעמים מגרים, אורז ירוק פרסי בטוח ירשים את המשפחה והחברים שלך.
זמן הדרוש: כשעה
רכיבים:
– 300 גרם אורז בסמטי
– 200 גרם עשבי תיבול טריים מעורבים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, עירית)
– 1 בצל גדול קצוץ דק
– 3 שיני שום, קצוצות
– 50 גרם חמאה או שמן זית
– 1 כפית זעפרן טחון (מומס ב-2 כפות מים חמים)
– מלח לטעימה
– פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
שלבים:
1. שוטפים את האורז הבסמטי במים קרים עד שהמים מתבהרים. משרים את האורז במים קרים למשך 30 דקות עד שעה.
2. בינתיים קוצצים דק את עשבי התיבול הטריים המעורבים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, עירית) ומניחים בצד.
3. בסיר גדול מביאים מים לרתיחה. מוסיפים מלח למים הרותחים.
4. מסננים את האורז המושרים ומוסיפים אותו לסיר המים הרותחים. מבשלים את האורז עד שהוא מבושל, בערך 8-10 דקות. האורז צריך להיות רך מבחוץ אך עדיין יציב במרכזו.
5. מסננים את האורז המבושל ושוטפים אותו במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול. מניחים את האורז בצד.
6. במחבת נפרדת ממיסים את החמאה (או מחממים את שמן הזית) על אש בינונית. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והשום הטחון. מטגנים עד שהבצל רך ושקוף.
7. מוסיפים למחבת את עשבי התיבול הטריים הקצוצים עם הבצל והשום. מטגנים עוד 5-7 דקות, או עד שהעשבים נבולים וריחניים.
8. מתבלים את תערובת עשבי התיבול במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים פנימה את תערובת הזעפרן המומס לתוספת צבע וטעם.
9. בסיר טפלון גדול, שכבו את האורז המבושל עם תערובת העשבים, ויוצרים שכבות מתחלפות.
10. מכסים את הסיר במכסה הדוק ומבשלים את האורז על אש נמוכה במשך 30-35 דקות, או עד שהאורז מבושל לגמרי ואוורירי. נותנים לאורז לנוח כמה דקות לפני ההגשה.