חיפוש

מתכון למאפינס פיצה

מתכון למאפינס פיצה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מאפינס פיצה הם טוויסט מענג וחדשני לפיצה הקלאסית, המשלב בצורה גאונית את הנוחות של מאפין עם הטעמים שאי אפשר לעמוד בפניה של הפיצה. מנת פיוז'ן זו, הממזגת את המטבח האיטלקי עם מרכיב בסיסי באפייה אמריקאית, צברה פופולריות בזכות הנוחות, הרבגוניות שלה והשמחה הצרופה שהיא מביאה לחובבי האפייה והפיצה כאחד.

מקורות וסקירה:

הרעיון של מאפינס פיצה צמח כנראה מהמגמה של הפיכת מנות מסורתיות לצורות נוחות או חדשות יותר. אמנם המקורות המדויקים אינם מדוייקים, אבל זה מתיישב עם הטרנד המודרני של "מאש-אפים לאוכל", שבו מתכונים קלאסיים מקבלים סיבוב מהנה ויצירתי. פיצה, במקור מאיטליה, ומאפינס, מרכיב עיקרי באפייה אמריקאית, חוברים יחד במתכון הזה ויוצרים אפשרות לחטיף או ארוחה מושלמת שאהובה על אנשים מכל הגילאים.

גודל מנה, זמן הכנה ורמת קושי

  • מתכון זה מניב כ-12 מאפינס פיצה, אידיאלי למפגש קטן או לארוחה משפחתית.
  • זמן ההכנה הוא בערך 20 דקות, עם 20-25 דקות נוספות לאפייה. בסך הכל, אתה מסתכל על 45-50 דקות מההתחלה ועד הסוף.
  • רמת קושי – הייתי מדרג את המתכון הזה כ'קל'. זה די פשוט ואינו דורש שום טכניקות מורכבות, מה שהופך אותו מושלם למתחילים או לבישול עם ילדים.

איך להכין מאפינס פיצה? – הרכיבים

לבסיס המאפין:

  • 250 גרם קמח לכל מטרה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית תיבול איטלקי או עשבי תיבול מעורבים
  • ביצה 1 גדולה
  • 240 מ"ל חלב
  • 60 מ"ל שמן זית
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

לציפוי:

  • 200 מ"ל רוטב פיצה
  • עוד 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • זיתים פרוסים, פלפלים קצוצים, בצל חתוך לקוביות או כל תוספות לבחירתכם
  • חופן עלי בזיליקום טריים (לא חובה)

הוראות הכנה למאפינס פיצה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית מאפינס של 12 כוסות או מרפדים אותה בציפוי נייר.
  2. בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הסוכר והתיבול האיטלקי.
  3. בקערה אחרת טורפים קלות את הביצה. לאחר מכן מוסיפים את החלב ושמן הזית, מערבבים היטב.
  4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים. מערבבים רק עד לאיחוד. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  5. מקפלים פנימה את המוצרלה המגוררת
  6. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין כוסות המאפינס.
  7. כף מעט רוטב פיצה על כל מאפין ומפזרים גבינת מוצרלה נוספת. הוסיפו את התוספות שבחרתם.
  8. אופים 20-25 דקות, או עד שהמאפינס זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא נקי.
  9. תנו להם להתקרר כמה דקות לפני שמוציאים מהתבנית. מקשטים בבזיליקום טרי אם רוצים.

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בחלבון: בזכות הגבינה, המאפינס האלה עמוסים בחלבון, חיוני לשיקום וצמיחה של השרירים.
  • פחמימות: הקמח לכל מטרה מספק פחמימות, שהן מקור האנרגיה העיקרי של הגוף.
  • סידן: גבינת המוצרלה תורמת לצריכת הסידן היומית שלך, חיונית עבור עצמות ושיניים חזקות.
  • ויטמינים ומינרלים: הוספת ירקות כתוספות יכולה להגביר את תכולת הויטמינים והמינרלים. למשל, פלפלים עשירים בויטמין C.

כשרות וחלופות תזונתיות אחרות

  • לגרסה כשרה יש לוודא שכל המרכיבים, כולל גבינה, יהיו כשרים.
    לאופציה ללא גלוטן, השתמשו בקמח ללא גלוטן.

טיפים לשיפור ובישול

  • ניסוי עם גבינות שונות כמו צ'דר או פרובולון לטעמים מגוונים.
  • הוספת קורט פתיתי צ'ילי יכולה לתת בעיטה פיקנטית.
  • אפשר להכין מיני מאפינס לחטיפי מסיבה; פשוט התאימו את זמן האפייה בהתאם.
  • לקבלת חלק עליון פריך במיוחד, קולים את המאפינס במשך דקה או שתיים לאחר האפייה.

 

זכרו, בישול הוא הכל על יצירתיות וכיף, אז אל תהסס להתאים את המתכון לפי טעמכם. תיהנו ממאפינס הפיצה הביתי שלכם, טוויסט מענג שבטוח יהיה להיט בכל שולחן! 🍕🧁

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות