חיפוש

מתכון לתפוחי אדמה במחבת – קל וטעים ברמות

מתכון לתפוחי אדמה במחבת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

תפוחי אדמה מטוגנים במחבת הם תוספת קלאסית שמשתלבת כמעט עם כל ארוחה.

בין אם אתם מגישים אותם לצד ביצים לארוחת הבוקר או כתוספת דשנה לארוחת ערב, תפוחי האדמה הפריכים האלה בטוח יהיו להיט.

רק עם כמה מרכיבים פשוטים ומחבת לוהטת, תוכלו ליצור תפוחי אדמה חומים-זהובים פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים.

זמן נדרש: כ-25-30 דקות

 

רכיבים:
– 500 גרם תפוחי אדמה (בערך 3-4 תפוחי אדמה בינוניים)
– 2-3 כפות שמן זית או חמאה
– מלח ופלפל לפי הטעם
– אופציונלי: עשבי תיבול טריים קצוצים (כגון רוזמרין או טימין) לתוספת טעם

 

הוראות:
1. התחל בשטיפה יסודית של תפוחי האדמה תחת מים זורמים קרים כדי להסיר לכלוך או פסולת. אין צורך לקלף אותם אלא אם כן אתה מעדיף תפוחי אדמה קלופים.
2. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות או פרוסות בגודל שווה, בעובי של כ-1-2 ס"מ. הקפדה על גודל אחיד עוזרת לתפוחי האדמה להתבשל בצורה אחידה.
3. מחממים מחבת גדולה או מחבת על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית או החמאה.
4. לאחר שהשמן חם, מוסיפים את תפוחי האדמה למחבת בשכבה אחת, מוודאים שהם לא צפופים מדי. ייתכן שיהיה עליך לבשל אותם בקבוצות בהתאם לגודל המחבת שלך.
5. נותנים לתפוחי האדמה להתבשל ללא הפרעה כ-5-7 דקות, או עד שהתחתיות מזהיבות ופריכות.
6. בעזרת מרית הופכים בזהירות את תפוחי האדמה כדי לבשל את הצד השני. מוסיפים עוד שמן או חמאה במידת הצורך כדי למנוע הידבקות.
7. ממשיכים לבשל את תפוחי האדמה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהם מזהיבים ופריכים מכל הצדדים ורכים מבפנים. זה אמור לקחת עוד 10-15 דקות.
8. לאחר שתפוחי האדמה מבושלים לרמת הפריכות הרצויה, מתבלים אותם בנדיבות במלח ופלפל, לפי הטעם.
9. אם משתמשים, מפזרים את עשבי התיבול הטריים הקצוצים על תפוחי האדמה ומערבבים לאיחוד.
10. מעבירים את תפוחי האדמה המטוגנים במחבת לכלי הגשה ומגישים חם כתוספת טעימה לצד המנה העיקרית האהובה עליכם.
11. תהנו מהשילוב שאי אפשר לעמוד בפניו של תפוחי אדמה פריכים וזהובים מלאי טעם ומרקם.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות