הודו צלוי זה עם מרינדה אדומה חריפה ומלוחה הוא טוויסט טעים למרכז החג הקלאסי.
המרינדה מחדירת להודו טעם עשיר ומוסיפה גוון אדום יפהפה לבשר, מה שהופך אותו למדהים ויזואלית וטעים להפליא.
רכיבים:
– 1 הודו שלם (בערך 4-5 ק"ג)
– למרינדה:
– 200 מ"ל יין אדום
– 100 מ"ל חומץ בלסמי
– 4 שיני שום, קצוצות
– 2 כפות שמן זית
– 2 כפות דבש
– 1 כף רוטב ווסטרשייר
– 1 כפית פפריקה
– מלח ופלפל לפי הטעם
– לקישוט:
– ענפי רוזמרין טריים
– תפוזים או חמוציות פרוסים (לא חובה)
זמן הדרוש: כ-4-5 שעות (כולל זמן כבישה וצלייה)
שלבים:
1. בקערת ערבוב, טורפים יחד את היין האדום, חומץ בלסמי, שום טחון, שמן זית, דבש, רוטב ווסטרשייר, פפריקה, מלח ופלפל ליצירת המרינדה.
2. מניחים את כל ההודו בתבנית צלייה גדולה או צלחת עמוקה המתאימה לכבישה.
3. יוצקים את המרינדה על תרנגול ההודו, מקפידים לצפות אותו בצורה אחידה מכל הצדדים. אתה יכול גם להשתמש במברשת זילוף כדי להבטיח שההודו מכוסה היטב.
4. מכסים את הודו בניילון נצמד או בנייר אלומיניום ומעבירים למקרר ל-4-6 שעות לפחות, או לילה במידת האפשר, כדי לאפשר לטעמים להתמזג ולבשר לספוג את המרינדה.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
6. מוציאים את תרנגול ההודו מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר בזמן שהתנור מתחמם.
7. לאחר שהתנור מחומם מראש, מסירים את הניילון או נייר האלומיניום מההודו וזורקים את כל עודפי המרינדה.
8. הכניסו את תרנגול ההודו לתנור שחומם מראש וצלו בהתאם למשקל הציפור, בדרך כלל כ-20 דקות לכל 450 גרם או עד שמדחום בשר המוכנס לחלק העבה ביותר של הירך רושם 75 מעלות צלזיוס.
9. מבססים את תרנגול ההודו במיצי המחבת כל 30 דקות כדי לשמור על לחות וטעם.
10. לאחר שההודו מבושל והעור מזהיב, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו לנוח כ-20-30 דקות לפני הגילוף.
11. מקשטים את ההודו הצלוי בענפי רוזמרין טריים ותפוזים פרוסים או חמוציות למגע חגיגי.
12. גילפו את הודו לפרוסות והגישו לצד התוספות האהובות עליכם, כמו פירה, ירקות צלויים ורוטב.
13. תהנו מהודו הצלוי עסיסי וטעים עם יקיריכם!