חיפוש

מתכון לפאי תותים עם שוקולד לבן – מתיקות מושלמת

מתכון לפאי תותים ושוקולד לבן

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

פאי תותים ושוקולד לבן הוא קינוח דקדנטי ובלתי ניתן לעמוד בפניו, המשלב את המתיקות של תותים בשלים עם העושר הקרמי של השוקולד הלבן. הפאי המענג הזה מושלם לאירועים מיוחדים וחגיגות.

עם הקרום החמאתי שלה, מילוי השוקולד הלבן הטעים ותוספת התותים הטריים, הפאי הזה בטוח ירשים את המשפחה והחברים שלך

תתכוננו ליהנות מפינוק אמיתי!

זמן הכנה: כ-30 דקות

רכיבים:
עבור הקרם:
– 200 גרם עוגיות ביסקוויטים או פריכיות
– 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת

למילוי:
– 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
– 250 מ"ל שמנת כבדה
– 1 כפית תמצית וניל

לציפוי התותים:
– 250 גרם תותים טריים, פרוסים
– 2 כפות ריבת תותים או שימורים
– 50 גרם שוקולד לבן מגורר (לקישוט)

 

שלבים:
1. מרסקים את עוגיות ביסקוויטים או הפריכיות לפירורים דקים בעזרת מעבד מזון או על ידי הנחתם בשקית ניילון סגורה ומעיכתם בעזרת מערוך.
2. מערבבים בקערת מיקסר את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת ללא מלח עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מהדקים את תערובת הביסקוויטים באופן שווה לתחתית ולמעלה לצדדים של תבנית פאי בקוטר 23 ס"מ ליצירת הקרום. השתמש בגב של כף או באצבעותיך כדי להחליק אותו.
4. מניחים את בצק הפאי במקרר לצינון בזמן שמכינים את המילוי.
5. ממיסים בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים את השוקולד הלבן תוך ערבוב מדי פעם עד לקבלת תערובת חלקה ונמסה. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
6. בקערת ערבוב נפרדת מקציפים את השמנת הכבדה ותמצית הווניל עד שנוצרות פסגות נוקשות.
7. מקפלים בעדינות את השוקולד הלבן המומס לתוך הקצפת עד להטמעה מלאה.
8. מוציאים את בצק הפאי מהמקרר ויוצקים את מלית השוקולד הלבן לתוך הבצק הצונן, מפזרים אותו בצורה אחידה.
9. מחזירים את הפאי למקרר ומניחים לו להתקרר לפחות 2-3 שעות, או עד שהמילוי מתייצב.
10. לאחר שהפשטידה צוננת והתייצבה, מסדרים את פרוסות התותים הטריים על גבי מלית השוקולד הלבן בדוגמה דקורטיבית.
11. בסיר קטן מחממים על אש קטנה את ריבת התות או השומר עד שהיא הופכת נוזלית. מברישים את הריבה המומסת על התותים כדי לזגג אותם.
12. מפזרים שוקולד לבן מגורר מעל התותים לקישוט.
13. מחזירים את הפאי למקרר ל-30 דקות נוספות כדי לאפשר לציפוי התותים להתייצב.
14. פורסים ומגישים את פשטידת התותים והשוקולד הלבן צונן, ונהנים משילוב הטעמים והמרקמים בכל ביס!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות