טחינה, היא תוספת שמנת ואגוזית העשויה משומשום הנמצאת בשימוש נרחב במטבח המזרח התיכון והים תיכוני.
זהו מרכיב רב תכליתי שיכול לשמש כמטבל, רוטב או רוטב, ומוסיף עומק ועושר למנות שונות.
הכנת טחינה ביתית בעצמך היא פשוטה ומאפשרת לך להתאים אישית את הטעם לטעמך. בואו נתחיל!
כמה זמן להכין טחינה:
כ-15 דקות
איך מכינים טחינה – המצרכים:
- 200 גרם שומשום
- 80 מיליליטר שמן זית
- 1 שן שום, קצוצה (לא חובה)
- מיץ מלימון אחד
- מלח לטעימה
- מים, לפי הצורך
איך מכינים טחינה – השלבים:
1. קולים את השומשום במחבת יבשה על אש בינונית עד שהם מקבלים צבע זהוב, תוך ערבוב תכוף למניעת שריפה. זה אמור לקחת בערך 5-7 דקות. מסירים מהאש ונותנים להם להתקרר מעט.
2. במעבד מזון או בלנדר מוסיפים את השומשום הקלוי ומקציפים עד לקבלת אבקה גסה.
3. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית תוך כדי לערבב עד שהתערובת הופכת חלקה וקרמימית. מגרדים את דפנות קערת המעבד לפי הצורך.
4. אם משתמשים בשום, מוסיפים אותו לתערובת ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים לתערובת את מיץ הלימון והמלח תוך התאמת הכמויות לפי העדפות הטעם.
6. בזמן שהמעבד פועל, מוסיפים מים בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. הטחינה צריכה להיות קרמית וניתנת למזיגה.
7. טועמים את הטחינה ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח או מיץ לימון לפי הצורך.
8. בסיום מעבירים את הטחינה לצנצנת או לכלי נקי עם מכסה הדוק. אחסן אותו במקרר עד שבועיים.
תיהנו מהטחינה הביתית שלכם כמטבל לירקות, ממרח לכריכים, או רוטב לבשרים וירקות בגריל. זה מוסיף טעם מיוחד ומענג לכל מנה!