5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
מתכון פסטה עגבניות זה הוא מנה איטלקית קלאסית פשוטה אך בעלת טעם להפליא. עגבניות טריות, שום, בזיליקום ושמן זית מתאחדים כדי ליצור רוטב טעים שמשתלב בצורה מושלמת עם צורת הפסטה האהובה עליך. זו ארוחה קלה ומהירה שבטוח תשביע את רצונם של כל מי שנמצא בשולחן.
איך מכינים פסטה עגבניות – רכיבים:
- 400 גרם פסטה (כגון ספגטי, פנה או פוסילי)
- 500 גרם עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
- 3 שיני שום, קצוצות
- 50 מ"ל שמן זית כתית מעולה
- חופן עלי בזיליקום טריים, קרועים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- גבינת פרמזן מגורדת, להגשה (לא חובה)
איך להכין פסטה עגבניות – שלבים:
- מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים את הפסטה, שומרים כוס ממי הבישול של הפסטה.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
- מוסיפים את השום הטחון למחבת ומבשלים 1-2 דקות, או עד שהוא ניחוח.
- מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים 10-15 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד שהעגבניות מתפרקות ויוצרות רוטב.
- לאחר שהעגבניות התבשלו, מוסיפים את עלי הבזיליקום הקרועים למחבת ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת עם רוטב העגבניות ומערבבים לציפוי אחיד של הפסטה. אם הרוטב נראה סמיך מדי, אתה יכול להוסיף מעט ממי בישול הפסטה השמורים כדי לשחרר אותו.
- מבשלים עוד 2-3 דקות, או עד שהפסטה מחוממת ומצופה היטב ברוטב.
- טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל במידת הצורך.
- מגישים את פסטה העגבניות חמה, מעוטרת בגבינת פרמזן מגוררת אם רוצים.
- תהנו מפסטת העגבניות הטעימה והמנחמת שלכם!