5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
קיש ברוקולי טבעוני הוא מנה מענגת ובריאה שמביאה את הטעמים הקלאסיים של הקיש המסורתי לשולחן צמחי. מתכון זה דוגל בטעם הארצי והתוסס של ברוקולי, יחד עם הקרמיות של מילוי מבוסס טופו, הכל עטוף בקרום מתקלף תוצרת בית. זה מושלם לבראנץ' נעים, לארוחת ערב דשנה, או כארוחה מראש לימי חול עמוסים. השילוב של שמרים תזונתיים ועשבי תיבול שונים משרים למנה טעם גבינתי עשיר ללא כל מוצרי חלב. בואו נצלול לתוך המתכון.
רכיבים להכנת קיש ברוקולי טבעוני
- עבור הקרום: 1 1/2 כוסות קמח לכל מטרה (ללא גלוטן במידת הצורך)
- 1/2 כוס חמאה טבעונית, קרה וחתוכה לקוביות
- 1/4 כוס מי קרח
- 1/2 כפית מלח
- למילוי: 1 גוש (14 אונקיות) טופו יציב, סחוט ודחוס
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כוסות פרחי ברוקולי, קצוצים
- 1/2 כפית אבקת כורכום
- 1 כפית טימין מיובש
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 3 כפות שמרים תזונתיים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס חלב שקדים לא ממותק (או כל חלב צמחי)
- 1 כף עמילן תירס
איך להכין קיש ברוקולי טבעוני? הוראות:
- מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס).
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח לקבלת הקרום. מוסיפים את החמאה הטבעונית ומערבבים בעזרת האצבעות עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
- מוסיפים בהדרגה מי קרח, מערבבים עד שהבצק מתאחד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון ומצננים 30 דקות.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומהדקים אותו לתבנית פאי בגודל 9 אינץ'. חותכים ומכווצים את הקצוות. לחורר כמה חורים בתחתית עם מזלג.
- אופים את הקרום במשך 10 דקות, ואז מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
- במחבת מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות.
- מוסיפים את הברוקולי ומבשלים כ-5 דקות, עד שהוא מתרכך מעט.
- מערבלים במעבד מזון את הטופו, הכורכום, הטימין, הפפריקה המעושנת, השמרים התזונתיים, המלח, הפלפל, חלב השקדים ועמילן התירס עד לקבלת תערובת חלקה.
- שלבו את תערובת הטופו עם הברוקולי המוקפץ, ואז יוצקים לתוך הקרום האפוי מראש.
- אופים 35-40 דקות, או עד שהמילוי מתייצב והחלק העליון מזהיב מעט.
- הניחו לקיש להתקרר כמה דקות לפני שפורסים אותו.
תיהנו מקיש ברוקולי טבעוני תוצרת בית, ארוחה מזינה ומשביעה שמוכיחה שאכילה מהצומח יכולה להיות גם טעימה וגם מנחמת.