חיפוש

מתכון לפשטידת בטטה טבעונית – טעמים משגעים!

מתכון לפשטידת בטטה טבעונית

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

פאי בטטה טבעוני הוא קינוח טעים ובריא המושלם לכל אירוע, החל ממפגשי חג ועד לארוחות ערב משפחתיות נעימות.

עם מילוי חלק קטיפתי עשוי בטטה וחלב קוקוס, הפאי הזה בטוח יהפוך לאהוב חדש ברפרטואר הקינוחים שלך.

הכינו את פשטידת הבטטה הטבעונית הזו לפינוק נטול רגשות אשם שהוא מענג כמו שהוא מזין!

הזמן הדרוש: כשעה ו-30 דקות

רכיבים:
– 500 גרם בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
– 200 מ"ל חלב קוקוס
– 100 גרם סוכר חום
– 60 מ"ל סירופ מייפל
– 2 כפות עמילן תירס
– 1 כפית תמצית וניל
– 1 כפית קינמון טחון
– 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
– 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
– 1/4 כפית ציפורן טחון
– 1/4 כפית מלח
– 1 בצק פאי טבעוני מוכן מראש (קנייה בחנות או תוצרת בית)

 

שלבים:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים קלות תבנית פאי בגודל 23 ס"מ.
2. מניחים את קוביות הבטטה בסיר מים רותחים ומבשלים עד שהם רכים, כ-15-20 דקות. מסננים ומצננים מעט.
3. מערבבים בבלנדר או מעבד מזון את הבטטה המבושלת, חלב הקוקוס, הסוכר החום, סירופ המייפל, עמילן התירס, תמצית וניל, קינמון טחון, אגוז מוסקט טחון, ג'ינג'ר טחון, ציפורן טחון ומלח. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
4. מרדדים את בצק הפאי הטבעוני המוכן מראש ומעבירים אותו בזהירות לתבנית הפאי המשומנת. מהדקים את הקרום בעדינות לתחתית ודפנות הכלי, קוטמים את עודפי הבצק.
5. יוצקים את מלית הבטטה לתוך בצק הפאי המוכן, מחליקים אותו בעזרת מרית.
6. מכניסים את הפאי לתנור שחומם מראש ואופים במשך 50-60 דקות, או עד שהמילוי מתייצב והקרום מזהיב.
7. לאחר האפייה, מוציאים את הפאי מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין על רשת.
8. לאחר התקררות, מקררים את הפשטידה למשך שעתיים לפחות כדי להתייצב לחלוטין.
9. מגישים פרוסות של פשטידת בטטה טבעונית מצוננים או בטמפרטורת החדר, מעוטרים במעט קצפת קוקוס או פיזור קינמון, אם רוצים.
10. תיהנו מהמתיקות העזה ומהטעמים המנחמים של הקינוח הטבעוני המענג הזה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות