5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
אורז ירוק
המצרכים:
2 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
½ חבילת פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
½ חבילת כוסברה טרייה קצוצה דק
חצי כוס שמיר קצוץ דק
1 כף אבקת מרק עוף
5 כוסות אורז פרסי
מלח ופלפל לפי הטעם
7.5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה.
שוטפים את האורז 3 פעמים להוצאת העמילן ומוסיפים לסיר. מטגנים על אש נמוכה כ5 דקות עד שהאורז הופך לבן יותר. מוסיפים את הירק פנימה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, אבקת מרק מלח ופלפל. מביאים לרתיחה שוב. מכסים ומנמיכים שוב את האש. מבשלים על האש הכי נמוכה כ25 ד'.(יש לבדוק לפני שמכבים את האש שכל המים נספגו) מערבבים היטב ומשאירים כ20 ד' נוספות עם המכסה שהאורז ימשיך להתרכך עם האדים.
להגיש חם.
בתיאבון.