אושפלאו עוף ואורז בסיר אחד
מתכון של אירנה בן ליש ומבוצע ע"י אורית לוי
מצרכים להכנת אושפלאו עוף ואורז:
5 כפות שמן קנולה לטיגון
עוף חתוך לחתיכות(ניתן להשתמש כנפיים,ירכיים או שוקיים שלמים) או לחלופין בחצי ק"ג בשר חתוך לקוביות בגודל של 2 על 2.
1 בצל גדול קצוץ
חבילת גזר קלוף וחתוך לגפרורים ארוכים ודקים
מים רותחים שיכסו את האורז ויהיו ס"מ מעל האורז
1.5 כוס אורז בסמטי או רגיל או עגול
חצי כפית מלח
כף אבקת מרק עוף
מעט פלפל שחור
קמצוץ אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן בסיר עמוק ורחב ומוסיפים רבע מכמות הגזר ומטגנים ביחד במשך 5 דקות.
2. מוסיפים את הבשר או העוף לסיר מערבבים תוך כדי טיגון למשך כ-8 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הגזר שנותר ללא ערבוב בשכבה אחידה
4. מעל הגזר מוסיפים את האורז ללא ערבוב בשכבה אחידה.
5. מערבבים מים רותחים עם כף מרק עוף ומוסיפים לתבשיל,לאחר מכן מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי של 1 ס"מ מעל האורז,מתבלים בפלפל מלח ואגוז מוסקט ושוב לא מערבבים את התבשיל או את התבלינים.
6 . מבשלים כ-10 דקות עד שכל המים בתבשיל יתאדו, הבישול נעשה על אש גבוהה ללא מכסה.
7. לאחר שכל המים בתבשיל התאדו,עושים חורים באורז עם סכין כפי שהוצג בסרטון על מנת שגם המים הכלואים בתבשיל יתאדו (כתוצאה מהחורים יהיו בועות,זה תקין לא לדאוג).
8. לאחר כ-5 דקות,מכסים את הסיר,עוברים לאש נמוכה ומבשלים במשך חצי שעה.
מומלץ להגיש את המנה עם סלט ירקות קצוץ