חיפוש

בוגאצה מתכון מאפה פילו מענג ופשוט

בוגאצה מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

היישר מלב המטבח היווני, את מתכון הבוגאצה היווני המענג והלבבי! מנה זו, שמקורה בארץ היפה של יוון, כוללת את תמצית הטעמים והמסורת הים תיכונית.

בוגאצה היוונית, הידועה גם בשם Ελληνική Μπογκάτσα (Ellinikí Bogátsa), היא פשטידה מלוחה מתפקעת בשכבות של טעם ומרקמים. זוהי מנה שהוקירה במשך דורות, נהנית ממנה לעתים קרובות כארוחה מנחמת למפגשים עם בני משפחה וחברים.

היופי של בוגאצה היווני טמון בפשטות וברבגוניות שלה. הוא מורכב בדרך כלל משכבות של מאפה פילו מלא בתערובת טעימה של תרד, גבינת פטה, בצל ועשבי תיבול. השילוב של מרכיבים אלה יוצר תערובת הרמונית של טעמים מלוחים וחריפים, המשלימים על ידי הקראנץ' העדין של מאפה הפילו.

 

רשימת רכיבים:

 500 גרם תרד טרי שטוף וקצוץ

 200 גרם גבינת פטה, מפוררת

 1 בצל גדול קצוץ דק

 3 שיני שום, קצוצות

 1/4 כוס שמיר טרי, קצוץ

 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה

 1/4 כוס שמן זית

 מלח ופלפל לפי הטעם

 חבילה אחת (כ-400 גרם) דפי בצק פילו, מופשרים אם קפואים

 שמן זית או חמאה מומסת להברשה

 

שלבי הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים עד לריכוך, כ5 דקות.
  3. מוסיפים למחבת את התרד הקצוץ ומבשלים עד שהוא רך, כ3-4 דקות.
  4. מסירים את המחבת מהאש ומעבירים את תערובת התרד לקערת ערבוב גדולה.
  5. מניחים לתערובת התרד להתקרר מעט, ואז מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת, שמיר קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. לוקחים עלה של בצק פילו ומניחים על משטח נקי ושטוח. מברישים אותו קלות בשמן זית או חמאה מומסת.
  7. חוזרים על התהליך הזה, משכבים 5-6 דפים של בצק פילו, מברישים כל שכבה בשמן או בחמאה.
  8. מזלפים את תערובת התרד והפטה בצורה אחידה על בצק הפילו השכבתי, ומשאירים גבול סביב השוליים.
  9. מקפלים בזהירות את הקצוות של בצק הפילו על המילוי כדי לעטוף אותו, ויוצרים חבילה מלבנית מסודרת.
  10. מברישים את החלק העליון של המאפה בשמן זית נוסף או בחמאה מומסת.
  11. חוזרים על תהליך השכבות והמילוי עם יתרת בצק הפילו והתרד עד לשימוש בכל החומרים.
  12. בעזרת סכין חדה חורצים את החלק העליון של המאפה למנות בגודל מנה.
  13. מעבירים את הבוגזה היוונית המורכבת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  14. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב ופריך.
  15. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.

 

כמות:

המתכון הזה מושלם להאכלת קהל או כארוחה משביעה לארוחת ערב משפחתית. הוא מניב כ8 מנות, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור התכנסויות או ליהנות משאריות במהלך השבוע.

רמת קושי:

הכנת בוגאצה היוונית היא עבודת אהבה, אבל אל תפחדו, כי התוצאה הסופית שווה את המאמץ. בסולם הקושי, זה נופל איפשהו בין קל לבינוני, תלוי בהיכרות עם העבודה עם מאפה פילו.

יתרונות תזונתיים:

מבחינה תזונתית, Bogazza היוונית מציעה מעצמה של חומרים מזינים. תרד עשיר בויטמינים ומינרלים, בעוד שגבינת פטה מספקת חלבון וסידן.

השימוש בשמן זית מוסיף שומנים בריאים, וצמחי המרפא תורמים נוגדי חמצון וטעם.

טיפים להצלחה:

  •  הקפידו לסחוט עודפי לחות מהתרד המבושל לפני הוספתו לתערובת המילוי. זה ימנע מהמאפה להיות רטוב.
  •  אם בצק פילו אינו זמין, אפשר להחליף אותו בבצק עלים או אפילו בבצק ביתי.
  •  לפרץ נוסף של טעם, שקול להוסיף לתערובת המילוי פיזור של בייקון מפורר או עגבניות מיובשות קצוצות.
  •  שאריות ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. פשוט לחמם בתנור או במיקרוגל לפני ההגשה.

 

עם השילוב שאי אפשר לעמוד בפניו של טעמים ומרקמים, בוגאצה היוונית בטוח תהפוך לחביבה ברפרטואר הקולינרי שלכם בין אם מוגשת כמנה עיקרית או נהנים ממנה כחטיף מלוח, המנה היוונית המסורתית הזו מבטיחה להרשים!

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות