בורקס טורקי לשבועות ב-10 דקות
בלהה לנדאו משתפת אותנו במתכון מושלם לבורקס טורקי לשבועות.
לבצק:
1 כוס מים
1 כוס שמן
1 כפית מלח
4 כוסות קמח
למילוי:
1 תפוח אדמה
1 חבילה גבינה מלוחה חמד של פיראוס 5%
1 חבילה גבינה לבנה 5% (750 גרם )
1 כפית מלח
1 ביצה (חצי בתוך המילוי והחצי השני נמרח מעל המאפה)
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
בורקס חצילים משגע
בורקס סביח המתכון ששבר את הרשת
בורקס תרד גבינות מתכון מנצח
מתכון נוסף של בויוס טורקי:
אופן הכנה:
הכנת הבצק:
1. בסיר נשים ביחד: ספל מים כוס שמן כפית מלח ונביא לרתיחה, ואז נכבה וניתן שיתקרר.
2. נוסיף 4 כוסות קמח רגיל נלוש לבצק גמיש (זהירות שלא יהיה דביק), נכסה במגבת וניתן לו לנוח 10 דקות.
הכנת המילוי:
1. למעוך תפוח אדמה אחד מבושל לפירה.
2. נוסיף גבינה מלוחה חמד של פיראוס 5% גבינה לבנה 750 גרם 5% 100 גרם גבינה צהובה כפית אחת מלח ביצה וחצי בתוך המילוי (את החצי השני נמרח מעל המאפה).
המשך ההכנה:
1. נפריד לשני גושים ונפתח גוש אחד עם מערוך – אין צורך לקמח את משטח העבודה.
2. נניח על מגש מרובע ונשים את המילוי (מהמתכון למעלה) – נמרח מהמילוי בצורה אחידה.
3. נפתח את הגוש השני ונניח על המילוי נחתוך את הבצק לקוביות עד הסוף.
4. נמרח את חצי הביצה שנשאר מקודם ונפזר שומשום.
5. לאפות על חום 210 מעלות 55 דקות עד להשחמה.