דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון מנצח של בייגלה ירושלמי
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הבייגלה הירושלמי:
מצרכים להכנת בייגלה ירושלמי:
- 2 כפות שמרים יבשים
- כף שטוחה מלח
- 4 כפות סוכר
- רבע כוס שמן רגיל
- חצי ליטר מים
- 1 ק"ג קמח לבן
- קערה עם ליטר מים וכף מלח (לערבב היטב)
אופן הכנה של בייגלה ירושלמי:
- בקערה שמים את השמרים ,סוכר,2 כפות קמח מתוך הקילו קמח ואת החצי ליטר מים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שאין גושים ושמים בצד לנוח 10 דקות עד אשר השמרים מתחילים לעבוד.
- לאחר 10 דקות שהשמרים מתחילים לתסוס,שמים בקערת המיקסר את הקמח (1 ק"ג פחות 2 כפות) ומפעילים את המיקסר על מהירות איטית,מוסיפים את הכף השטוחה של המלח ומוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים אל קערת המיקסר ואת הרבע כוס שמן ולשים במהירות בינונית למשך 8 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
- לאחר 8 דקות לישה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות,לשים את הבצק קלות ידנית, יוצרים כדור,שמים בקערה משומנת קלות בתחתית ומשמנים קלות את החלק העליון של הבצק,מכסים ומתפיחים למשך 40 דקות.
- לאחר 40 דקות תפיחה,מוציאים מהקערה, לשים קלות,יוצרים כדור ומחלקים ל-8 חלקים שווים,וכל חלק מכדררים לכדור ושמים בצד .
- לוקחים כל כדור,מכניסים אצבע במרכז הכדור ויוצרים בייגלה כפי שמודגם בסרטון, חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים, לאחר מכן טובלים כל בייגלה שיצרנו במי מלח אשר בקערה ומצפים עם שומשום מ-2 הצדדים ושמים בתבנית עם נייר אפיה לתפיחה ומועכים קלות, בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות מצב טורבו (יקח לתנור בערך 20 דקות להגיע לטמפרטורה של 180 מעלות, בינתיים הבייגלה תופחים).
- אופים למשך 30-35 דקות עד להזהבה, מוציאים, נותנים להתקרר קלות ומגישים עם זעתר ושמן זית.