דרגו את המתכון

ביצים עלומות מתכון מושלם

ביצה עלומה היא מנה קלאסית של ארוחת הבוקר, אך היא יכולה לשמש גם כמנה עיקרית או אפילו קינוח. היא עשויה מביצית אחת מבושלת במים מבעבעים עד שהחלבון נקרש, אך החלמון עדיין נוזלי במרכזו.

ביצים עלומות הן מנה פופולרית בארצות הברית, קנדה, בריטניה, צרפת, איטליה ומדינות רבות אחרות. הן יכולות להוות תוספת נהדרת לארוחת בוקר, ארוחת צהריים או ארוחת ערב.

מקור המתכון

מקור המתכון לביצה עלומה אינו ידוע בוודאות, אך הוא כנראה מקורו באירופה במאה ה-19. המנה הפכה פופולרית בארצות הברית במאה ה-20, והיא נחשבת כיום לאחת מהמנות האהובות ביותר לארוחת הבוקר.

רשימת מרכיבים

הוראות הכנה

  1. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את החומץ או מיץ הלימון למים.
  3. שוברים כל ביצה בתוך קערה קטנה.
  4. בעזרת כף, יוצרים מערבולת במרכז הסיר.
  5. יוצקים את הביצה לתוך המערבולת.
  6. מבשלים את הביצה למשך 3-5 דקות, או עד שהחלבון נקרש, אך החלמון עדיין נוזלי במרכזו.
  7. מוציאים את הביצה בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
  8. מגישים מיד.

טיפים

וריאציות ושיפורים

דרגת קושי

קל

זמן הכנה נדרש

10 דקות

הצעות הגשה

ניתן להגיש את הביצה עלומה כמנה עיקרית, כמנה בצד או כקינוח.

ביצים עלומות הן מנה טעימה, בריאה וקלה להכנה. הן יכולות להוות תוספת נהדרת לכל ארוחה.

יתרונות תזונתיים

ביצים הן מקור מצוין לחלבון, חלבון, ויטמינים ומינרלים. ביצה עלומה אחת מכילה כ-6 גרם חלבון, 5 גרם שומן, 75 מיליגרם כולסטרול ו-75 מיליגרם סידן.

ביצים הן מרכיב חשוב בתזונה בריאה. הן יכולות לעזור לשמור על המשקל, לשפר את הבריאות הכללית ולמנוע מחלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות