המתכונים הי מוצלחים הם כאלה שלא דורשים מאמץ מיוחד והתוצאה היא פשוט טעימה בטירוף.
בצק פילו עם גבינה הוא בדיוק מתכון כזה.
מצרכים:
חבילת דפי פילו מופשרת לילה קודם במקרר
חומרים למלית:
2 גבינות שמנת (ניתן להשתמש בגבינת נפוליאון עם 16% שומן אריזה של 225 גרם או כל גבינת שמנת אחרת)
כפית תמצית וניל
ביצה לארג'
4 כפות אבקת סוכר
כוס צימוקים מושרים בתוך מים ל-5 דקות ואז לסנן (לא חובה)
גרידת לימון מלימון קטן
2 כפות פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
לסירופ סוכר:
כוס וחצי מים
כוס סוכר
אופן ההכנה:
יש אפשרות להכין רולדות קטנות ויש אפשרות להכין בתבנית מרובעת.
1.להכנה של רולדות: לוקחים עלה אחד של פילו ומרססים בספריי שמן מעליו מניחים עלה נוסף של פילו ושוב מרססים ואז חותכים ל-6 מרובעים.
2. מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
3. שמים מהמלית בחלק הרחב של הריבועים שהכנו מפילו ומגלגלים לצורת רולדה,מורחים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
אופציה שניה (תבנית)
1. שמים בתבנית פיירקס משומנת,נייר אפייה משומן.
2. לוקחים עלה פילו,מרססים בשמן וחוצים ל-2 ושמים בתבנית,חוזרים על הפעולה עם עלה פילו נוסף ושמים בתבנית עד לכיסוי מלא של תבנית הפיירקס עם הנייר האפייה.
3. מורחים מעל פילו את המלית,משטחים ומעל שמים עוד דף פילו ששימנו וחצינו ל-2 ושוב לחזור על הפעולה עד שנכסה לגמרי את המלית.
4. לוקחים סכין חדה ומסמנים ריבועים בדפי הפילו ומברישים עם ביצה.
5. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה,האפיה היא רגילה ולא בטורבו כאשר מפעילים גם חום עליון וגם חום תחתון,ברגע שהחלק העליון מזהיב,מעבירים למצב של חום תחתון בלבד ואופים עוד 10 דקות על מנת שהחלק התחתון ייאפה טוב.
6. בזמן האפייה מכינים את סירופ הסוכר,מבשלים את הסוכר והמים למשך 8 דקות עד שהסוכר נמס ומקררים.
7. כאשר המאפה יוצא מהתנור,מפזרים מעל את הסירופ סוכר עם כף ומכניסים למקרר
אפשר במקום הסירופ סוכר לפזר אבקת סוכר כאשר המאפה מתקרר.
למתכוני מאפים אחרים יש ללחוץ על הקישור: מאפים
סרטון נוסף להכנת מאפי שבלולי פילו במילוי גבינות של חן במטבח: