גביניות מתכון מטורף לשבועות
ישראלה אזולאי משתפת אותנו במתכון מושלם לגביניות.
מצרכים:
½ קילו בצק שמרים (מופשר לילה במקרר)
מילוי גבינה:
2 גבינות טוב טעם/גבינת כנען אחת (סה"כ 500 גרם – מפורר במזלג)
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
גרידת לימון (של ½ לימון)
2 כפות קורנפלור
חמאה מומסת (20 גרם)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
גביניות מדהימות מתכון מנצח
המתכון הכי קל לגביניות מטריפות
גביניות מתכון לילדים
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. נוציא את הבצק מהמקרר – נחתוך אותו לשני חצאים (נעבוד עם החצי הראשון, ואת השני נשאיר בינתיים בקירור).
2. נשים אותו על נייר אפיה – ונחתוך לרבועים של עשרה ס"מ.
3. במרכז כל ריבוע נשים כף גדושה מהמלית ונסגור למעטפה, – על ידי כך שמביאים את פינות הריבוע למרכז מעל המלית, ומותחים פינה על פינה, עד שנוצר לנו צורת מעטפה.
4. המילוי קצת גלוי, וזה בסדר (הוא לא נוזלי אז אין מה לדאוג).
5. מעבירים לתבנית.
6. כך עושים גם עם החצי השני שנשאר במקרר.
7. נכסה במגבת ומשאירים להתפחה של 60 דקות.
8. מחממים תנור ל190 מעלות.
9. אחרי 60 דקות של התפחה – מורחים עם ביצה מעורבבת עם כף מים.
10. מכניסים לתנור לאפייה עד להזהבה למעלה, וגם בתחתית.
11. זה בערך עשרים דקות, חשוב מאוד להשגיח שלא יישרף.
12. לצנן, ולפדר באבקת סוכר.