דרגו את המתכון
גבינת טבורוג ביתית מתכון מעלף
שרה זקן משתפת אותנו במתכון מעלף של גבינת טבורוג.
מצרכים:
6 גביעים של אשל 4.5% תווית ירוקה
שמנת אחת רגילה
מיץ לימון- 2 כפות
מלח דק- כפית
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
המתכון הכי קל לגביניות מטריפות
פטריות ממולאות בגבינות – מתכון מושלם
גבינה ביתית מחלב מתכון של תומר תומס
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מעבירים את 6 גביעי האשל לסיר.
2. מחממים על אש בינונית.
3. כאשר הגבן נפרד מהנוזלים.
4. מכניסים שמנת כפית מלח ו-2 כפות מיץ לימון.
5. מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית .
6. מעבירים לחיתול ומסננים.
7. ממתינים כ-6-7 דקות.
8. משחררים את הגבינה.
9. מעבירים לכלי עם חורים לעוד קצת סינון.להשאיר מעט מהמים להעביר לקופסה עם חורים כדי שהגבינה לא תתיבש.
10. כאשר עדיין חם להוסיף מעט חמאה.