חיפוש

גחנון מתכון לשבת של תומר תומס

גחנון מתכון לשבת
גחנון מתכון לשבת של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

גחנון מתכון לשבת של תומר תומס

מצרכים להכנת גחנון לשבת:
1 ק"ג קמח מנופה
3 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית לשתייה חמה)
1 כוס סוכר חום (כוס חד פעמית לשתייה חמה)
כף מלח
1 מרגרינה נטורינה של "שמרית" (200 גרם)

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח ומוסיפים אליו את הסוכר חום,מים פושרים והמלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.(לישה של בערך 5 דקות)
2. ממיסים במיקרו 25 גרם של הנטורינה (בערך 20 שניות) ומצפים את הבצק עם הנטורינה המומסת כפי שהוצג בסרטון(הרעיון למנוע התייבשות של הבצק) ואז נותנים לבצק מנוחה של 15-20 דקות(יש לכסות את הבצק בזמן המנוחה).
3. שמים נייר אפייה על תבנית ומורח מעל הנייר האפייה את הנטורינה שהמסנו (מה שנשאר אחרי שמרחנו את הבצק)
4. מחלקים את הבצק לאחר המנוחה ל-12 כדורים ומסדרים רווחים בתבנית.
5. מורחים כל כדור עם שאריות הנטורינה שהמסנו.
6. מכסים את התבנית ומכניסים למקרר למינימום 5 שעות (תומס שם את זה ל-24 שעות).
7. לאחר המנוחה במקרר, שמים על משטח העבודה נייר אפייה,ומורחים בנטורינה מומסת,ומעל שמים כדור אחד של בצק שנח במקרר.
8. לוקחים נייר אפייה נוסף ומורחים אותו בנטורינה מומסת ושמים את הנייר אפייה מעל הכדור (שהצד עם הנטורינה המומסת יגע בכדור) ומרדדים בעזרת מערוך לעלה דק כפי שהוצג בסרטון.
9. מסירים את הנייר אפייה שבחלק העליון ומשמנים קלות את הבצק המרודד עם הנטורינה המומסת.
10. מקפלים לרבע משני הצדדים וחוזרים על הפעולה עד ששני הצדדים מתחברים(מודגם בסרטון שמופיע למעלה) ,יש לשמן לאחר כל קיפול עם נטורינה מומסת ומגלגלים את הבצק (רצוי כמה שיותר גלגולים) ושמים בצד.
11. לוקחים סיר גחנון,שמים בתחתית נייר אפייה משומן עם נטורינה ומעל נסדר את הגחנונים שהכנו 4 בכל שכבה ולאחר שסידרנו 4 שמים מעל נייר אפייה משומן בנטורינה ומסדרים עוד שכבה של גחנונים(סה"כ 3 שכבות של גחנון במתכון הזה).
12. מעל השכבה האחרונה שמים שוב נייר אפייה משומן עם נטורינה וסוגרים את הסיר.
13. שמים את הסיר או בתנור על 100 מעלות או על פלטת שבת למשך לילה (מינימום 10 שעות)
14. מסירים מהפלטה או התנור ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות