חיפוש

גלה כמה קלוריות יש בבטטה אפויה עכשיו!

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

כמה קלוריות יש בבטטה אפויה?

אם חשבתם שהבטטה היא דבר פשוט, אתם טועים! מדובר בירק עשיר בטעמים, צבעים ובריאות. אז כמה קלוריות יש בבטטה אפויה? בואו נצלול לתוך הנתונים המפתיעים והתכנים המאלפים של בטטה. ייתכן שתיווכחו שמה שאתם יודעים עד כה אינו כל כך מדויק.

בטטה – לא סתם ירק

בטטה היא ירק שורשי שמייצגת תרבות שלמה של בריאות ובישול. היא עשירה באנטי-אוקסידנטים, ויטמינים, מינרלים והכי חשוב – טעמים שמרגשים את החיך. אז מה שווה ההשקעה בצבע הכתום הזה? בואו נסתכל על המספרים!

כמה קלוריות יש בבטטה אפויה?

בטטה קטנה כ-100 גרם, מכילה בממוצע 90 קלוריות. פה זה מתחיל להפתיע: עיקר הקלוריות מגיעות מכמות הפחמימות, אך אלו מדורגות גבוהה בעבודה מול שומן וחלבון.

  • הכל מתרכז בפחמימות: 20.1 גרם
  • המאגרים של נכס בלתי נתפס: 1.6 גרם חלבון
  • שומן? כמעט ושום דבר – רק 0.1 גרם!

היתרונות הבריאותיים של הבטטה

אז מה עושים עם כל הטעמים והקלוריות? במקום פשוט להסתכל על המספרים, בואו נוודא שהבטטה מגיעה לתוך התפריט שלנו. הנה כמה יתרונות בריאותיים מעולים:

  • עשירה בוויטמין A: מחזקת את מערכת החיסון שלכם.
  • נוגדת חמצון: מפחיתה את הסיכון למחלות ומזיקה לשום דבר טוב.
  • מתמזגת נהדר: עם סלטים, מנות עיקריות או אפילו קפה של בוקר.

האם בטטה אפויה בריאה יותר מבטטה מטוגנת?

נשמע שאלה מפורסמת! בטח. בטטה אפויה מפחיתה קלוריות והשמן הנוסף שמטוגן בבטטה מטוגנת קוטע את יתרונותיה הבריאותיים.

שאלות נפוצות על בטטה

  • האם בטטה מכילה סוכר? כן, אבל מדובר בסוכר הבריא שלא מסב करता בעיות בריאות.
  • איך הכנת בטטה הכי טובה? כדאי לאפות, לבשל או מאודה, שהטעמים לא יתפסו את הקטנה.
  • אפשר לאכול בטטה בכל דיאטות? בהחלט! בבטטה יש פחמימות מורכבות שמעבירות מידע בצורה טובה.
  • איזה טעמים מתאימים לה? נקניק, גבינות ולא לשכוח, צ'ילי מהביל שיסחוף אותך.
  • כמה פעמים בשבוע כדאי לאכול בטטה? לפחות פעמיים, כי יש לה דברים לומר!

האם יש מקום לדאגה מכמות הקלוריות?

לא מעט אנשים חוששים מכמות הקלוריות, אך חשוב להבין – בתפריט מאוזן, בטטה היא לא האויב. מדובר בקטנה ומפנקת שיכולה להיות חלק מאורח חיים בריא.

המתכון שיגרום לכם לאהוב בטטה

ואם אתם כבר מתכננים להכין בטטה, למה שלא תנסו את המתכון הבא? בטטות אפויות עם קצת שמן זית, רוזמרין ומלח הם חובה!

  • חתכו את הבטטה לקוביות
  • ספגו עם שמן זית, רוזמרין ומעט מלח
  • אפו בתנור ב-200 מעלות לשעה – התוצאה? טעמים שיעשו לכם טוב על הלב!

סיכום – בטטה וצבעי בריאות

ובכן, כעת אתם מכירים את המספרים מאחורי הבטטה האפויה! עם קלוריות נמוכות כמו שהזכרנו, ותועלות בריאותיות בקנה מידה רחב, אין ספק שהבטטה היא אחת הירקות שצריך להיות בתפריט של כולנו. אז אם לא הכנסתם את הבטטה לארון הירקות שלכם, עכשיו הגיע הזמן להתחיל!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות