נאוה מלכה משתפת אותנו במתכון מושלם של גלילות חצילים עם בשר
מצרכים:
2 חצילים או 3
מלח גס
שמן זית..
למילוי
חצי קילו בשר טחון
תפוח אדמה מגורר
בצל מגורד
עלי כוסברה ופטרוזילה קצוצים
מלח
פלפל שחור
אבקת מרק עוף
פירורי לחם
בהרט
2 כפות שמן.
לרוטב
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
פלפל אדום חתוך לרצועות
עלי סלרי קצוצים
4 עגבניות קצוצות או מגורדות
או קופסא של עגבניות קצוצות
רסק עגבניות קטן.
מלח
פלפל שחור
אבקת מרק עוף
פפריקה
כורכום
מים
גלילות חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות וגמבה פיקנטי
מתכונים נוספים:
גלילות חצילים במילוי גבינות מתכון מהמם
גלילות חצילים במילוי גבינות מתכון מטריף
גלילות חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות שרי
אופן הכנה
1. לפרוס את החצילים לאורך.
2. לשמן נייר אפיה עם שמן זית.
3. להניח את החצילים להבריש עם שמן זית ומלח גס.
4. לאפות בתנור ב200 מעלות רבע שעה עד לריכוך.
5. להוציא לצנן.
6. לערבב את כל מרכיבי הבשר.
7. ליצור קציצות מאורכות.
8. לשים בקצה הצר של החציל ולגלגל.
9. לרוטב.
10. להזהיב בצל קצוץ בשמן.
11 להוסיף את השום ולערבב.
12. להוסיף כורכום ופפריקה ולערבב.
13. להוסיף פלפל אדום ועלי סלרי ולערבב מידי פעם.
14. להוסיף עגבניות רסק עגבניות,מלח פלפל שחור אבקת מרק עוף.
15. להוסיף מים לבשל רבע שעה.
16. להוסיף את גלילות החצילים.
17. ובבשר שנותר לכדרר קציצות.
18. לבשל 30 דקות על להבה בינונית נמוכה