גרנולה אגוזים תוצרת בית – פריכות אלוהית
היי, חבר הרפתקן במטבח! היום, אני הולך לחלוק איתכם מתכון פצצה להכנת גרנולה ביתית פריכה, אגוזית וטעימה להפליא. תשכחו ממתחזי הקרטון שנרכשו בחנות – זה הדבר האמיתי.
לגרנולה היסטוריה עשירה המושרשת בתרבות ההיפית של שנות ה-60, שבה אנשים עסקו במזונות טבעיים ושלמים. זה כמו מסיבה בקערה, המשלבת שיבולת שועל, אגוזים וכל טוב מתוק. המתכון שלנו כאן הוא טוויסט מודרני לקלאסיקה, עם פיצוץ טעם אגוזי שיגרום לבלוטות הטעם שלך לרקוד.
רכיבים:
- 3 כוסות שיבולת שועל מגולגלת
- 1 כוס אגוזים מעורבים (שקדים, אגוזי מלך, אגוזי פקאן – לכו לאגוזים!)
- 1/2 כוס דבש או סירופ מייפל
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
- 1 כוס פירות יבשים (צימוקים, חמוציות או משמשים)
אפשרויות חלופיות:
עבור חברינו הכשרים, ודאו שתמצית הוניל שלכם היא בעלת אישור כשרות. אתה יכול גם להחליף דבש בסירופ אגבה אם אתה בעניין. ללא גלוטן? השתמש בשיבולת שועל מאושרת ללא גלוטן. הגרנולה הזו עוסקת בהכללה!
טוב תזונתי:
- הגרנולה הזו היא מעצמה של תזונה! שיבולת שועל מביאה סיבים לבריאות המעיים, אגוזים מספקים שומנים בריאים וחלבון, ודבש מציע מתיקות טבעית ללא סוכרים מזוקקים.
- זוהי תערובת פריכה של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. מושלם לארוחת בוקר או חטיף שלא ישאיר אותך אשם.
תשואה וזמן: המתכון הזה מניב כ-6 כוסות גרנולה – הרבה לחלוק או לאגור לעצמכם. זמן התכוננות? 15 דקות קלילות. הכניסו אותו לתנור למשך 30 דקות, ובום – טוב תוצרת בית.
רמת קושי: קל, ידידי! אם אתה יכול לערבב דברים בקערה ולהפעיל את התנור, יש לך את זה. זה מתכון ידידותי למתחילים שיגרום לך להיראות כמו רוקסטאר במטבח.
טיפים לגדולת גרנולה:
- מערבבים: אל תהסס לשנות את האגוזים והפירות היבשים בהתאם להעדפות של בלוטות הטעם שלך.
- חום זהוב טוב: שימו עין על הגרנולה שלכם בתנור. כשהוא חום זהוב, הוא מוכן לגלגול.
- גוש אותו יחד: לאשכולות הגרנולה המענגים האלה, לחץ את התערובת כלפי מטה על תבנית האפייה לפני שמכניסים אותה לתנור.
הנה לך – הכרטיס שלך לגן עדן הגרנולה. תתכוננו למסיבה פריכה ואגוזית בפה! תהנו ואל תשכחו לחלוק את האהבה (או לאגור את הכל – אנחנו לא נשפוט).