דג מרוקאי מתכון מושלם
המתכון באדיבות: נטלי דנה
מצרכים להכנת דג מרוקאי מושלם:
1 ק"ג דג (אפשר להשתמש בדג סלמון,נסיכת הנילוס,לברק,דג סול או דג קוד)
2-5 פלפל ירוק חריף או חפיניו חצויים לשניים(תלוי בחריפות שאתם אוהבים)
5-6 גמבות חתוכות לרצועות
חצי כפית כורכום
ראש שום שלם מפורק לשיניים
מלח
2 זרי כוסברה קצוץ גס
לימון
חצי כוס פפריקה
מים
כוס שמן
אופן הכנה:
1. שמים גמבות בסיר רחב ומכסים את כל התחתית.
2. שמים את הפלפל ירוק או חלפיניו מעל הגמבה ומפזרים מעל שיני השום בסיר.
3. מעל מפזרים כוסברה קצוצה גס(שומרים חצי מהכוסברה להמשך).
4. מסדרים את הדג מעל וסוחטים לימון מעל,לאחר שסחטנו את הלימון,חותכים אותו ומפזרים בסיר ואז נוצר מעין לימון כבוש.
5. מפזרים מעל הדג עוד כוסברה ושומרים קצת לסוף.
6. מכסים את הסיר ושמים על אש גבוהה.
7. כאשר הסיר מבעבע,מסירים את המכסה ומוסיפים מים רותחים עד גובה הפלפלים ומנערים מעט את הסיר ומבשלים בערך 10 דקות.
8. שמים את הפפריקה בכוס,מוסיפים כורכום ומוסיפים את השמן,מערבבים היטב.
9. לאחר 10 דקות של בישול הדג, מוסיפים את הפפריקה שערבבנו עם השמן והכורכום ומנמיכים את האש.
10. מרטיבים את הדג עם הרוטב ולא להזיז את הדג שלא יתפרק.
11. מבשלים את הדג בערך עוד 10 דקות,סה"כ בישול הדג צריך להיות בין 30-40 דקות ומפזרים מעל כוסברה שהשארנו ומגישים.
מתכונים נוספים: