הום פרייז בתנור מתכון שתמיד מצליח
אריאלה גולדמן משתפת אותנו במתכון להום פרייז בתנור מתכון שתמיד מצליח
מצרכים:
4 תפוחי אדמה (עם הקליפה )
4 שיני שום (כתושות)
4 כפות רוטב ספייסי צ'ילי (סידרה אסיתית חדשה של אוסם)
2 כפיות מיונז
3 כפות שמן זית
מלח (קורט)
1 כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס (לי הטעם)
רוטב רימונים (לפי הטעם)
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
ציפס מתנפח כמו בפלאפליות
תפוח אדמה צלוי בתנור עם בצל מטוגן
תפוחי אדמה קריספים שזוללים בשנייה
מתכון נוסף להום פרייז:
אופן הכנה:
1. לחתוך את קצוות התפוח אדמה ונקבל תפוח אדמה ריבוע.
2. פורסים וחותכים לקוביות קטנות – ומניחים בקערה.
3. את קוביות תפוחי האדמה מרתיחים בסיר כמעט עד הסוף, כלומר עד שמתרככים אבל לא מתחילים להתפרק. לאחר מכן מסננים ונותנים לתפוחי אדמה להתקרר (שלב 4. זה חשוב כדי לקבל פריכות מקסימלית).
5. נוסיף את המרכיבים ושאר התבלינים (חוץ מהרוטב) ונערבב את תכולת הקערה.
6. נעביר לתבנית עם נייר אפייה – בלי לכסות את התבנית. נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שיקבלו הזהבה יפה (אבל לא ישחימו מדי!). התנור נותן לנו בעצם את האפקט של הטיגון בזכות הציפוי בשמן זית.
7. נפזר מעל פלפל שחור גרוס ונזליף מעט רוטב רימונים.