המתכון הכי קל לגביניות מטריפות
מורן תורגמן משתפת אותנו במתכון קל לגביניות מושלמות.
מצרכים:
1 חבילה בצק פילאס
למילוי:
2 כפות גבינה לבנה 5%
200 גבינת טבורוג (עם דובדבנים)
1 כף גדושה קורנפלור
גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
לסירופ:
1 כוס סוכר
¾ כוס מים
מעט מיץ לימון
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
גביניות מדהימות מתכון מנצח
גביניות שמרים מטריפות!
גביניות מתכון לילדים
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בקערה מערבבים את כל המרכיבים למילוי היטב עד לתערובת אחידה.
2. חותכים בצק פילאס לריבועים ובאמצע כל ריבוע מניחים כפית גדושה מילוי, ואז תופסים את כל ארבעת הקצוות ולחבר אותם.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך חצי שעה בערך.
4. כשיוצא מורחים מעל סירופ (קר) ומפזרים אבקת סוכר.
להכנת הסירופ – מרתיחים את הסוכר והמים יחד למשך כמה דקות ואז סוחטים פנימה מעט מיץ לימון ומצננים.