מאפה במילוי אגדי שעושה שמח בלב!
דמיינו את זה: רעש של שקית נמרצת מתמלאת באוויר חם, ריחות של קינמון, סוכר חום ונגיעות של שוקולד ממלאים את החלל בבית, והכם, הכן. אולי אתם מחכים למפגש משפחתי, או מסיבה פשוטה עם חברים, אבל הדבר הכי חשוב כאן הוא האוירה! הלחם המהמם הזה, שמזכיר את המתכונים של סבתא, הוא מאפה מסוכר שאי אפשר לעמוד בפניו.
זה כמו ללקק את האצבעות, ולגלות תוך כדי ביס, da Vinci האפייה – מתכון אפוי עם טוויסט מדהים וחדשני שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מינימום מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
באופן כללי, המתכון שלנו מתבסס על מרכיבים פשוטים שמעניקים לו טעם משגע ואוורירי. כדאי לשים לב שלא משנה מה תבחרו, את הלחם הזה כדאי לאפות עם הרבה אהבה.
- 500 גרם קמח לבן
- 200 מ"ל מים חמימים
- 7 גרם שמרים יבשים
- 100 גרם סוכר חום
- 50 מ"ל שמן זית
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית קינמון
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (בתוספת, אם רוצים, תוספת של 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים)
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, ניתן לשנות את הביצה עם בננה רכה מאוד או עם רסק תפוחים! ואם גלוטן הוא בעיה, ניתן להשתמש בקמח תחליף עם עשבי תיבול או קמחים אחרים.
שלבי ההכנה
מאפה מהיר, פשוט ו… מעלף! עכשיו ניגש לעבודה:
- מניחים את השמרים והמים החמימים בקערה ומוסיפים רבע מכמות הסוכר. מערבבים מעט וממתינים כ-10 דקות עד שהשמרים מתסיסים.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, שאר הסוכר, מלח וקינמון.
- יוצרים חור במרכז הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים, שמן הזית והביצה.
- לשים את הבצק עד שהוא חלק ולא דביק (כ-10 דקות).
- מניחים את הבצק בקערה למשך שעה להתפחה, מכוסים במגבת (כשהבצק יכפיל את גודלו – תסמון הצלחה).
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים את נייר האפייה על תבנית אפייה.
- לאחר ההתפחה, מקמחים את השולחן ומעבירים את הבצק למשולש בעובי של כ-2 ס"מ.
- מפזרים את השוקולד הקצוץ מעל הבצק ואוכלים לקפל אותו לשניים. לשים אותו קצת כדי שהתערובת תתמזג.
- יוצרים צורת לחם (בשיטה שאתם אוהבים) ומניחים בתבנית לשעה נוספת להתפחה.
- מעבירים לתנור למשך 25-30 דקות, או עד שהמאפה זהב וגבוה.
- מוציאים, נותנים לו להתקרר טיפה ו… טה-דה!
עכשיו חכו שכולם יתפוסו את הריח המדהים, זה הזמן לשתף את המדהים או כמו שאמרתי, או ללקק את האצבעות.
תוספות ושדרוגים
למתכון זה יש המון אפשרויות לגיוון. הנה כמה רעיונות לשדרוגים:
- אפשר להוסיף לתערובת אגוזים קצוצים כמו אגוזי לוז או מייפל בסוף הלישה.
- לגרסה מתוקה במיוחד – לשים בלחם פירות יער מסוכרים!
- אם אתם אוהבים קצת יותר תיבול, הוסיפו רבע כפית ציפורן טחונה.
- מלמעלה תוכלו לפזר אבקת סוכר לאחר שהמאפה התקרר.
שאלות ותשובות
איך מתקבלים מאפיינים שונים בלחם?
כדי לשנות את המאפיינים של הלחם, אפשר לשחק בחומרים נוספים כמו להוסיף קקאו, קינמון או אפילו מחית פירות.
האם אפשר לשמור את הלחם כמה ימים?
בהחלט! תמצאו לו מקום בשקית סגורה על השולחן. כשדבר כזה למשך 2-3 ימים.
מה לעשות אם הבצק לא תופס או לא מנופח?
אנא תוודאו שהשמרים שלכם עדיין פעילים (לא תפוגה) ומים חמים ולא רותחים, זה מכיל את כל המידע החשוב.
מה אם יש חלב או ביצים באוכל?
אם אתם מחפשים מתכון שיהיה בריא וקצת יותר דל פחמימות, תוכלו תמיד עשה שימוש בחלב צמחי.
האם אפשר להוסיפו לתוך מאפים אחרים?
בוודאי! כמה כפות קטנות של תערובת מתוקה יחד עם שוקולד מריר יכולות לשדרג כל לחם.
למה כדאי להכין אותו במקום לקנות במעבדה?
אני מבטיח לכם שההרגשה של לבשל בבית עם ריח הבצק המתוק מעולם לא תשתווה לקנייה סופר!
האם זה מתאים גם לילדים?
כן – המסה כל כך מרשימה לילדים, והם יכולים גם לעזור לאפות, זו חוויה לגדול!
איך הופכים את זה לגרסה טבעונית?
כפי שצוין, ניתן לשנות את הביצה לתחליף טבעוני כמו רסק תפוחים.
האם אפשר להקפיא את הלחם המשגע?
נכון! שימו בשקית סגורה והקפיאו – להיות בטוחים שזו אחת מהטובות מכל האתגרים!
האם ניתן לערבב סוכר לבן במקום חום?
סוכר חום מוסיף טעמי קרמל, אבל אם אין חום, זה יעבור ומתקבל גם מאפה טעים!
אנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ורבים ברשתות החברתיות! שברו את התבנית ולכו לתפוס את הטעמים המושלמים!