חלה מתוקה לראש השנה מתכון חגיגי
רינה יחזקל משתפת אותנו במתכון חגיגי לחלה מתוקה לראש השנה.
מצרכים:
4 ביצים
500 מל' מים פושרים
15 גרם שמרים יבשים
כוס סוכר
2.300 ק"ג קמח מנופה
כף גדושה מלח
1/ כוס שמן זית
שומשום
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
חלה מתוקה לשבת
חלה לשבת מתכון נדיר שתמיד מצליח
חלה מתוקה כמו בקונדיטוריה של ליהי קרויץ
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים ביצים מערבבים, מוסיפים מים מערבבים מוסיפים שמרים מערבבים סוכר וקמח לבסוף מלח ולשים היטב כמה דקות לבסוף שמים את השמן ולשים היטב עד שכל השמן נספג בבצק ומקבלים בצק רך. שמים את הבצק על משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות עד שהבצק רך וגמיש והגלוטן נפתח, מעגלים לכדור ושמים בקערה עד להגדלת הנפח.
2. לאחר שתפח מורידים את הנפח משטחים על משטח עבודה לצורת מלבן וחותכים לכמה חלקים שרוצים כל חלק מעגלים לכדור מכסים ומניחים לתפיחה של 15 דקות כל כדור משטחים למלבן ומגלגלים לצורת נחש מגלגלים מהחלק החיצוני כלפי פנים לאורך 30 ס"מ מכינים חלות או לחמניות מניחים לתפיחה של 45 דקות מורחים במים מהולים בדבש מפזרים שומשום.
3. אופים את לחם החלה והלחמניות בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהוא מקבל צבע חום זהוב.