חמאת עגבניות שרי חריפה ומטריפה
חמאת עגבניות שרי חריפה זו היא פיוז'ן מענג של טעמים, מושלם למריחה על טוסט, קרקרים או שימוש כמטבל לירקות. מקורו מאזור הים התיכון מנשק השמש, בו משגשגות עגבניות שרי תוססות, מתכון זה לוכד את מהות הקיץ בצנצנת. זהו תבלין רב תכליתי שמוסיף פרץ של רעננות לכל מנה. עמוסה בטוב של עגבניות שרי בשלות, שום ועשבי תיבול, החמאה הביתית הזו היא אלטרנטיבה בריאה יותר לממרחים שנרכשו בחנות. בנוסף, זה קל להפליא להכנה, דורש רק קומץ מרכיבים ומינימום מאמץ. בין אם אתם מארחים בראנץ', אורזים פיקניק או פשוט מרימים את הארוחות היומיומיות שלכם, חמאת עגבניות השרי הזו בטוח תרשים.
רכיבים:
- 500 גרם עגבניות שרי בשלות
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית בזיליקום מיובש
- קורט פתיתי פלפל אדום (אופציונלי עבור שמץ של חום)
אפשרויות חלופיות:
לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים כשרים. אתה יכול גם להתאים אישית את המתכון הזה על ידי הוספת עשבי תיבול אחרים כמו טימין או רוזמרין, או שילוב פלפלים אדומים קלויים לפרופיל טעם שונה.
יתרונות תזונתיים:
- עגבניות שרי עשירות בנוגדי חמצון כמו ליקופן, שעשוי לסייע בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות.
- הם גם מקור טוב לויטמינים A ו-C, כמו גם אשלגן וסיבים.
- שמן זית מספק שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, בעוד ששום מציע תכונות מחזקות מערכת החיסון.
כמות: מתכון זה מניב בערך 1 כוס חמאת עגבניות שרי.
זמן הכנה: זמן ההכנה למתכון זה הוא כ-15 דקות.
רמת קושי: מתכון זה קל, מתאים לבשלנים מתחילים וותיקים כאחד.
טיפים:
- השתמש בעגבניות שרי בשלות ומלאות טעם לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
- אם אתם מעדיפים מרקם חלק יותר, אפשר לקלף את עגבניות השרי לפני הבישול.
- התאם את התיבול לפי העדפות הטעם שלך.
- שומרים את חמאת עגבניות השרי בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע. זה גם קופא היטב לאחסון ארוך יותר.
- התנסו עם רעיונות הגשה שונים, כמו מריחה על כריכי גבינה בגריל או ערבוב למנות פסטה.
- אל תמהר את תהליך הבישול; מתן אפשרות לעגבניות להתבשל בעדינות יפתח טעמים עשירים יותר.