חמס – רוטב בישול עיראקי
החמס הינו רוטב בסיס למגוון בישולים במטבח העיראקי.
ניתן לשלבו במרקים, בשקשוקה ע"י הוספת שום בצל ופלפל חריף.
כמוכן ניתן להשתמש בו כרוטב לפסטה, כרוטב בסיס לבישול או טיגון דגים ,או רוטב לקובה ועוד…
מצרכים רוטב חמס
1 בצל בינוני לקצוץ לגדלים בינוניים( כמו לסלט).
6 עגבניות מגורדות בפומפיה
חצי כוס שמן (כוס חד פעמית) .
6 כפות גדושות של רסק עגבניות.
1 כף שטוחה של מלח דק.
חצי כפית פלפל שחור.
רבע כוס מים(כוס חד פעמית ).
אופן הכנה :
1. מטגנים ומזהיבים את הבצל הקצוץ עם חצי כוס שמן בסיר.
2. כשהבצל מזהיב (זהירות לא לשרוף את הבצל) ,מוסיפים את כל המצרכים לסיר וממשיכים לבשל ,מדי פעם בוחשים קלות עד להרתחה מבעבעת.
3. לאחר ההרתחה,מנמיכים לאש נמוכה וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה.
4. טועמים ומוסיפים מלח, כל אחד לפי טעמו.
5. מומלץ לחלק למנות ולהקפיא ולהשתמש בעת הצורך בכמות הרצויה.
אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.
בתאבון!!!