חיפוש

טאג'ין דגים מרוקאים מתובל 

דגים מרוקאים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

 

העבירו את בלוטות הטעם שלכם לרחובות התוססים של מרוקו עם הטאג'ין הדג המרוקאי המתובל הזה! מנה זו מפוצצת בטעמים אקזוטיים, משלבת את המורשת הקולינרית העשירה של צפון אפריקה עם הדג הטרי של היום. הטאג'ין, סיר בישול איטי מסורתי, מחדיר למנה תערובת ארומטית של תבלינים, ויוצר סימפוניה של טעמים שתשאיר אתכם עם חשק לעוד.

 

מקורות מתכון:

המטבח המרוקאי הוא שטיח ארוגים בהשפעת התרבויות הברבריות, הערביות והים תיכוניות. השימוש בתבלינים, כמו כמון, כוסברה וקינמון, מגדיר את פרופיל הטעמים המרוקאי. הטאג'ין, סיר חימר בצורת חרוט, הוא מרכיב עיקרי במטבחים מרוקאים, ומבטיח שילוב מושלם של מרכיבים לחוויית אוכל אותנטית באמת.

 

רשימת רכיבים:

 500 גרם פילה דג לבן (כגון בקלה או הליבוט), חתוך לקוביות

 2 כפות שמן זית

 1 בצל גדול קצוץ דק

 3 שיני שום, קצוצות

 1 כפית כמון טחון

 1 כפית כוסברה טחונה

 1 כפית פפריקה

 1/2 כפית קינמון טחון

 1/4 כפית פלפל קאיין (להתאים לפי הטעם)

 400 גרם שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות

 1 לימון שמור, פרוס דק

 200 גרם זיתים ירוקים, מגולענים

 כוסברה טרייה, קצוצה, לקישוט

 מלח ופלפל לפי הטעם

 

שלבי הכנה:

  1. מחממים שמן זית בטאג'ין גדול או במחבת עמוקה על אש בינונית.
  2. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה.
  3. מערבבים פנימה שום טחון ומבשלים 12 דקות נוספות עד לריח.
  4. מפזרים כמון, כוסברה, פפריקה, קינמון, פלפל קאיין, מלח ופלפל על הבצל והשום. מערבבים היטב לציפוי.
  5. מניחים נתחי דגים בטאג'ין, מוודאים שהם מצופים באופן אחיד בתערובת התבלינים.
  6. יוצקים פנימה את קוביות השימורים של העגבניות ומוסיפים לימון משומר פרוס. מערבבים בעדינות.
  7. מכסים את הטאג'ין ונותנים לו להתבשל על אש נמוכה במשך 20-25 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג.
  8. מוסיפים לטאג'ין זיתים ירוקים במהלך 5 הדקות האחרונות של הבישול.
  9. לאחר שהדג מבושל ומתקלף בקלות, מקשטים בכוסברה טרייה.
  10. מגישים את טאג'ין דג מתובל מרוקאי על קוסקוס או עם לחם קראסטי.

יתרונות תזונתיים:

עשיר בחלבון רזה, חומצות שומן אומגה 3 מהדגים ותבלינים עמוסים בנוגדי חמצון, המנה הזו היא תענוג בריא. העגבניות מספקות מנה של ליקופן, בעוד הזיתים תורמים שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב.

כמות:

מתכון זה משרת 4 אנשים.

זְמַן הכנה:

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 25 דקות

קושי:

בינוני.  עם תערובת התבלינים העשירה שלו, מתכון זה מציע רמת מורכבות מתונה המתאימה למי שמכיר טכניקות בישול בסיסיות.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, החליפו את הדג בחלופות כשרות כמו ברנזינו או אמנון. בנוסף, ודא שכל המרכיבים, כולל שימורים של עגבניות ולימון משומר, עומדים בחוקי התזונה הכשרים.

טיפים לשיפור:

  1. התנסו עם זני דגים שונים כדי למצוא את פרופיל הטעמים המועדף עליכם.
  2. לתוספת עומק, הכריעו את הדג בתערובת התבלינים כשעה לפני הבישול.
  3. התאימו אישית את רמת החריפות על ידי התאמת כמות פלפל הקאיין.
  4. משדרגים את המנה על ידי הוספת חופן עשבי תיבול טריים קצוצים, כמו פטרוזיליה או נענע, ממש לפני ההגשה.

שיטות בישול:

אם אין לכם טאג'ין, מחבת עמוקה או תנור הולנדי עובדים היטב עבור המתכון הזה. ודאו שקיים כיסוי הדוק כדי ללכוד את הטעמים ולשחזר את אפקט הבישול האיטי של טאג'ין.

התאימו את זמני הבישול בהתאם לעובי פילה הדג.

עכשיו, התכוננו לצאת למסע קולינרי למרוקו עם הטאג'ין הסנסציוני הזה של דג מרוקאי מתובל!

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות