היום, אנחנו צוללים לתוך עולם האוכל המנחם עם מתכון קלאסי אך יוצא דופן – טוסט גבינות. למנה האהובה הזו שורשים בלב מטבחים נעימים ותשוקות לשעות הלילה המאוחרות. בין אם אתם מחפשים חטיף מהיר או מתאבן חביב על הקהל, המתכון הזה מושלם עבורכם.
רשימת רכיבים:
8 פרוסות מהלחם האהוב עליך (לכו על כיכר דשנה וכפרית בשביל העומס הנוסף הזה)
2 כוסות של תערובת גבינה (צ'דר, מוצרלה, ומפזר פרמזן בשביל בעיטה טעם)
1/2 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
2 שיני שום, קצוצות
1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
1 כפית אורגנו מיובש
מלח ופלפל לפי הטעם
שלבי הכנה:
- חממו מראש את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את זה: בקערה, מערבבים את החמאה הרכה, השום הטחון, הפטרוזיליה הקצוצה, האורגנו המיובש, המלח והפלפל. מערבבים עד לקבלת טעם חמאתי עם עשבי תיבול.
- להפיץ את האהבה: לפרוס את פרוסות הלחם שלך על תבנית אפייה. כעת, יש לפזר בנדיבות כל פרוסה בתערובת החמאה המושרה בעשבים. מכסים כל פינה ופינה למקסימום טעם.
- Chee it up: מפזרים את תערובת הגבינה המפוארת הזו על כל פרוסה. אל תתאפקו אנחנו רוצים יצירת מופת דביקה ונמסה!
- אפה את זה מותק: הכניסו את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ותנו לקסם לקרות. בערך 10-12 דקות אמורות לעשות את העבודה. שים עין על זה; אנחנו שואפים לשלמות זהב.
- מגישים חם: הוציאו את תענוגות הגבינה שלכם מהתנור והניחו להם להתקרר במשך דקה או שתיים. גזרו למשולשים מהודרים אם אתם מרגישים יוקרתיים, או פשוט לכו על המראה הכפרי.
יתרונות תזונתיים:
בואו נשמור על זה אמיתי זו לא בעיטת הבריאות היומיומית שלך, אבל הנה בטנה כסופה. חבילות גבינה במעט חלבון וסידן, ואם תבחרו בלחם מדגנים מלאים, גם אתם מתגנבים לתוכו קצת סיבים. בנוסף, מנת האושר ירדה מהטבלאות!
כמות וקושי:
המתכון הזה משרת 4 נשמות רעבות ולוקח בערך 20 דקות מתחילתו ועד סופו.
בסולם הקושי, מדובר ב"סחיטה קלה של לימון" מוצק. מושלם למתחילים במטבח או לכל מי שחושק למתכון מהיר ומשביע רצון.
אפשרויות חלופיות:
לחברים הכשרים שלנו או לבעלי הגבלות תזונתיות, החליפו חמאה רגילה בחלופה שאינה חלבית. יש גם תערובות גבינה טבעוניות פנטסטיות בחוץ התנסו ומצאו את השילוב המועדף עליכם!
טיפים למקצוענים:
- שדרגו את רמת הגבינות שלך עם שילוב של זנים חדים ומתונים.
- מוסיפים קורט פפריקה מעושנת לטוויסט מעושן.
- יש לך לחם בן יום? זה אפילו יותר טוב לתוספת קראסטיות!
הנה לכם, אנשים! צ'יז טוסט, חיבוק קולינרי לבלוטות הטעם שלכם. התכוננו להתחמם בתהילה הגבינה. תהנו!