5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
היום אנחנו עם מתכון טבעוני, טעים ובריא של טופו מוקפץ עם ירקות.
איך להכין טופו מוקפץ עם ירקות – הרכיבים שצריך:
- 14 גרם טופו יציב, דחוס וחתוך לקוביות
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף עמילן תירס
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 פלפל אדום, פרוס
- 1 כוס פרחי ברוקולי
- 1 גזר, פרוס דק
- 1 בצל קטן, פרוס
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 אינץ' ג'ינג'ר, טחון
- 1/4 כוס מרק ירקות או מים
- 2 כפות רוטב צדפות (או חלופה צמחונית)
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
- מרינדה: בקערה מערבבים רוטב סויה, שמן שומשום ועמילן תירס. מוסיפים קוביות טופו ומערבבים בעדינות לציפוי. תן לזה להשרות לפחות 15 דקות.
- מבשלים טופו: מחממים כף אחת של שמן צמחי במחבת גדולה או בווק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים טופו ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים. מוציאים את הטופו ומניחים בצד.
- ירקות מוקפצים: באותה מחבת מוסיפים עוד כף שמן. מטגנים בצל, שום וג'ינג'ר במשך 2 דקות. מוסיפים פלפל, ברוקולי וגזר. מטגנים כ-5 דקות, או עד שהירקות רכים-פריכים.
- מאחדים ומתבלים: מחזירים את הטופו למחבת עם הירקות. מוסיפים ציר ירקות ורוטב צדפות. מערבבים היטב לאיחוד. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מגישים: מגישים חם, באופן אידיאלי עם תוספת של אורז מאודה או אטריות.
תיהנו מהטופו המוקפץ בטעמים ובריאים שלכם עם ירקות!