מתכון כדורי עוגת שוקולד דקדנטיים: פינוק שמימי
התמכרו לחלום האולטימטיבי של חובב השוקולד עם כדורי עוגת השוקולד הדקדנטיים האלה. המתכון הזה לוקח את עוגת השוקולד הקלאסית לרמה חדשה לגמרי על ידי הפיכתה לתענוגות בגודל נגיסה. בין אם אתם מארחים מסיבה, משתוקקים לחטיף מתוק, או פשוט רוצים להרשים את בלוטות הטעם שלכם, כדורי השוקולד האלה בטוח יספקו את התשוקה שלכם. מקורו בקונספט של שימוש מחדש של שאריות עוגה, המתכון הזה התפתח לפינוק אהוב שממנו נהנים אנשים מכל הגילאים ברחבי העולם.
רכיבים:
- 1 עוגת שוקולד (תוצרת בית או בחנות)
- 1 כוס ציפוי שוקולד
- 200 גרם שוקולד צ'יפס מריר
- זילוף או אגוזים קצוצים לקישוט (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מפוררים את עוגת השוקולד לפירורים דקים בעזרת הידיים או מעבד מזון. מעבירים את הפירורים לקערת ערבוב גדולה.
- מוסיפים את ציפוי השוקולד לפירורי העוגה. בעזרת מרית או ידיים מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת צריכה להיות לחה ולהחזיק יחד בלחיצה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת כף עוגיות קטנה או ידיים, גורפים חלקים מתערובת העוגה ומגלגלים אותם לכדורים חלקים. מניחים את הכדורים על תבנית האפייה המוכנה. חוזרים על הפעולה עד לשימוש בכל התערובת.
- מניחים את נייר האפייה במקרר ומצננים את כדורי העוגה למשך שעה לפחות כדי להתמצק.
- בינתיים, ממיסים את השוקולד צ'יפס המריר בקערה המתאימה למיקרוגל במרווחים של 30 שניות, תוך ערבוב בין כל מרווח עד לקבלת מרקם חלק.
- מוציאים את כדורי העוגה המצוננים מהמקרר. בעזרת מזלג או כלי טבילה, טובלים כל כדור עוגה בשוקולד המומס, ומוודאים שהוא מצופה במלואו. הניחו לעודפי שוקולד לטפטף לפני שמניחים את הכדורים המצופים בחזרה על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה.
- בזמן שציפוי השוקולד עדיין רטוב, מפזרים את כדורי העוגה עם שפריצים לבחירתכם או אגוזים קצוצים לתוספת קישוט, אם רוצים.
- לאחר שכל כדורי העוגה מצופים ומקושטים, מחזירים את נייר האפייה למקרר ומניחים לשוקולד להתייצב כ-15-20 דקות.
לאחר שציפוי השוקולד יציב, מעבירים את כדורי השוקולד לכלי אטום ומאחסנים אותם במקרר עד להגשה.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להשתמש בתערובת עוגת שוקולד וצפוי טבעוני או ללא גלוטן כדי להפוך את כדורי השוקולד הללו להתאים להעדפות תזונתיות שונות.
יתרונות תזונתיים:
- עשיר בנוגדי חמצון משוקולד מריר
- בינוני בקלוריות, מושלם לקינוח משביע
- מספק דחיפה של אנרגיה מפחמימות
- מכיל כמויות קטנות של חלבון וסיבים מהעוגה
כמות: מתכון זה מניב כ-20-24 כדורי שוקולד, תלוי בגודל.
זמן הכנה: זמן ההכנה למתכון זה הוא כ-30 דקות, לא כולל זמן קירור.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מה שהופך אותו מתאים לאופים מתחילים ומנוסים כאחד.
טיפים לשיפור:
- לקבלת שכבת טעם נוספת, נסה להוסיף כפית של אבקת אספרסו אינסטנט או שפריץ מהליקר האהוב עליך לתערובת העוגה.
- ניסוי עם ציפויים שונים כגון שוקולד לבן, שוקולד חלב או ממתקים צבעוניים למגוון טעמים וצבעים.
- כדי למנוע מתערובת העוגה להידבק לידיים בזמן הרידוד, משמנים קלות את כפות הידיים בשמן או בחמאה.
- היו יצירתיים עם קישוטים על ידי זילוף שוקולד מומס או רוטב קרמל על כדורי השוקולד המצוננים לפני ההגשה.
תיהנו מכדורי עוגת השוקולד שאי אפשר לעמוד בפניהם כפינוק מענג לכל אירוע!