דרגו את המתכון
לביבות ירק
מצרכים לכ-15 לביבות:
1 קישוא גדול מקולף
1 גזר גדול מקולף
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים
3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
2 ביצים L
2 כפות קמח
1 כפית גדושה אבקת מרק עוף (לא חובה למי שלא רוצה)
1 כף פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם
½ כפית כורכום
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
לשטוף ולייבש היטב את הירקות ולגרד אותם בפומפיה לתוך קערה גדולה. מוסיפים את הפטרוזיליה, אבקת המרק, כורכום, מלח פלפל, קמח, פירורי לחם וביצים ומערבבים היטב.
מחממים מחבת עם שמן לטיגון. מכינים בידיים לביבה וסוחטים היטב בכדי להוציא את הנוזלים. מניחים במחבת ומטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד להזהבה. מסירים מן האש בעזרת מזלג/תרווד ומניחים בצלחת עם נייר סופג. מגישים חם. (אפשר להגיש עם שמנת חמוצה).
בתיאבון.