חיפוש

לחם גרוזיני לשבת – לחם גיאורגי

לחם גרוזיני לשבת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

לחם גרוזיני לשבת – לחם גיאורגי

חני קונאשוילי משתפת אותנו במתכון של לחם גרוזיני לשבת.

כמות 4 לחמים.
קילו קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1כף סוכר
רבע כוס שמן
2וחצי כוסות עד 3 כוסות מים פושרים.
כף מלח
הכנה:
לערבב קמח עם שמרים.
להוסיף סוכר לערבב. ושמן.
להוסיף 2 כוסות פושרים להתחיל ללוש כמה דקות.
להוסיף עוד חצי כוס מים וכף מלח.
ללוש. את חצי כוס המים הנותרים להוסיף בהדרגה ולפי צורך.
הבצק צריך להיות דביק אבל לא דליל מידי.
לשמן מעט מלמעלה.
לכסות להתפיח כשעה.
להוריד נפח ללוש מעט.
להתפיח פעם שניה כחצי שעה.
להוריד נפח
לפזר בנדיבות קמח על השיש להוריד את הבצק על הקמח לאסוף את הבצק שלא ידבק.
לחלק ל4 חלקים.
כל חלק ללוש לכדור חלק בקמח.
להניח על שיש מקומח במרווחים.
כך את 4 הכדורים.
לכסות בשקית רופפת מעל שלא יתייבשו.
להתפיח 15 דקות.
לחמם תנור על טורבו 250 מעלות.
בזמן החימום להכניס את התבנית שיתחמם.
אני אופה כל פעם 2 לחמים בתבנית.
למלא קערה במי ברז לשים 2 כדורי בצק שיצופו במים להפוך מידי פעם. כדקה.
להוציא את התבנית החמה להניח
נייר אפיה.
להוציא כדור בצק מהמים להניח על נייר האפיה על התבנית החמה.
למתוח את הבצק לגודל הרצוי.
לעשות גומות בבצק לא בקצות האצבעות אלא בצד הידיים לאורך הבצק.
לשים בתנור על השלב הכי תחתון.
לאפות עד שמתקבל צבע מעט זהוב.
להוציא. להרים מנייר האפיה.
לקרר על רשת.
אחרי כ4 דקות לשים מעל מגבת.
את 2 כדורי הבצק לשים בתוך קערת המים גם דקה.
ממש לפני שמוציאים את נלחמים האפויים כך התבנית נשארת חמה ומיד מניחים את הלחמים על נייר אפיה חדש.
****הכוס מדידה שאני משתמשת היא של 240 מיל ****
***אפשר לעשות לחמים קטנים יותר מוארכים אבל לחלק ל6 את הבצק***
***אני לשה בידיים. ללא מיקסר****
בהצלחה חני❤❤❤❤❤

מתכונים נוספים:
חלה לשבת מושלמת מ-6 צמות
המדריך השלם להכנת חלה לשבת
חלות לשבת מתכון מושלם

סרטון עם מתכון נוסף ללחם גרוזיני:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות