דרגו את המתכון

לחם טחינה אוורירי: תענוג מזין

מקורו במסורות הקולינריות העשירות של המזרח התיכון, לחם טחינה אוורירי הוא פיוז'ן מענג של טעמים ומרקמים. מתכון זה משלב את התמצית האגוזית של הטחינה עם האיכות הקלילה והאוורירית של הלחם, וכתוצאה מכך פינוק מעורר תיאבון המושלם לכל שעה ביום. בין אם נהנו ממנו כבסיס ארוחת בוקר, חטיף צהריים או כתוספת עם ארוחות מלוחות, הלחם הזה מציע תערובת ייחודית של פינוק ושלמות.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים את המים הפושרים והשמרים היבשים הפעילים. תן לזה לשבת 5-10 דקות עד לקצף.
  2. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח והמלח.
  3. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ויוצקים פנימה את תערובת השמרים המופעלים, הטחינה והדבש.
  4. בעזרת כף עץ או ידיים מערבבים את החומרים עד שנוצר בצק דביק.
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים 8-10 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית.
  6. משמנים קלות קערה נקייה בשמן זית ומניחים בפנים את הבצק, מכסים אותו במגבת מטבח לחה. מניחים לבצק לתפוח במקום חמים ללא גירוי במשך שעה או עד להכפלת נפחו.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  8. לאחר שהבצק תפח, דופקים אותו בעדינות כדי לשחרר עודפי אוויר. מעצבים ממנו כיכר ומניחים אותו על תבנית האפייה המוכנה.
  9. מכסים את הכיכר במגבת מטבח נקייה ומניחים לתפיחה נוספת של 30 דקות.
  10. אופים את הלחם בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד להזהבה ונשמע חלול כאשר מקישים על התחתית.
  11. לאחר האפייה, מעבירים את הלחם לרשת לצינון מלא לפני שפורסים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים. בנוסף, אם טחינה אינה זמינה, ניתן להשתמש בחמאת שקדים או חמאת קשיו כתחליפים, אם כי פרופיל הטעם ישתנה מעט.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מניב כיכר אחת של לחם טחינה אוורירי, כ-12 פרוסות.

זמן הכנה: הכנה ללחם טחינה אוורירי אורכת כשעתיים, כולל זמן התפחה.

רמת קושי: קלה. אמנם צריך קצת סבלנות כדי שהבצק יתפח, אבל השלבים פשוטים, מה שהופך אותו מתאים לאופים מתחילים.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות