חיפוש

לחם קל 40 קלוריות לפרוסה – מתכון קל ונחמד!

לחם קל 40 קלוריות לפרוסה – מתכון קל ונחמד!

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

לחם קל – המנה שתשנה את חווית הארוחה שלכם!

ממש מתחשק לכם לחם טרי עם בתוספת של גבינה, או אולי סלט מרענן? לחם קל הוא הפתרון המושלם! כששומעים את המילה "לחם", לעיתים מתקשרים זאת עם עושר קלורי שעשוי להכביד על התפריט שלנו. אבל גם כאן יש פיתרון – לחם קל שפשוט מתהדר ב-40 קלוריות בלבד לכל פרוסה. נשמע מדהים, לא? בואו נכין יחד לחם קל ממכר שימלא את הלב, את הבטן וגם את הנפש. ואפילו תוכלו לשעשע את האורחים שלכם עם מתכון שמשגע את כולם!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 3 שעות (כולל התפחה)
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 10-12 פרוסות

הרכיבים הדרושים

כפי שידוע, הצלחת המתכון הזה טמונה בפרטים הקטנים. לכן, כדאי שנשקול כיצד לבחור את הרכיבים שלנו:

  • 250 גרם קמח חודשי (ללא גלוטן אם רוצים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 300 מ"ל מים חמים (לא רותחים – לא רוצים להביא על עצמנו יותר מדי חום)
  • 1 כף דבש
  • 1 כף שמן זית (כדי לשמור על טעם אגדי)

לגרסה טבעונית, ניתן פשוט להחליף את הדבש בסירופ מייפל או בסוכר חום. כמו שכולנו יודעים, כל הרכיבים כאן יכולים להשתנות לפי הטעמים האישיים שלכם, כי בסופו של יום – זה הדבר הכי חשוב.

שלבי ההכנה

ועכשיו מגיע החלק המעניין – שלבי ההכנה. בואו נתחיל לפתח את הפלא הקולינרי שלנו!

  1. מניחים בקערה את הקמח, המלח והשמרים.
  2. יוצרים חור קטן באמצע ומוסיפים את המים, הדבש והשמן.
  3. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת מתאגדת לכדי בצק.
  4. ממשיכים ללוש בידיים במשך 5-10 דקות, עד שהבצק נעים וגמיש.
  5. מניחים את הבצק בקערה מעט משומנת, מכסים במגבת ונותנים לו לתפוח במשך שעה.
  6. לאחר שעה, בודקים אם הבצק הכפיל את גודלו – אם כן, זה הזמן להוציא אותו.
  7. מעבירים לתבנית לחם ולוחצים את הבצק מעט לתבנית לצורך יצירת צורה אחידה.
  8. מכסים במגבת וממתינים 30 דקות נוספות להתפחה.
  9. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  10. אופים את הלחם במשך 25-30 דקות, או עד שהלחם מופיע שזוף ומעט קשה מבחוץ.
  11. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר על רשת.

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו שהלחם שלכם מוכן, מה דעתכם להוסיף לו קצת תוספות? למשל, תוכלו לשדרגו עם עשבי תיבול כמו אורגנו, טימין או רוזמרין. זה ייתן ללחם שלכם ריח משגע וטעמו יהיה אגדי. אם רוצים גוון מתוק יותר, נוספים קוביות גזר או דלעת מרוסקת לתוך הבצק.

ולא לשכוח את הטוסטים! אם יש לכם פרוסות שנשארו – חם אותם על טוסטר, ושימו עליהן גבינת פטה, גרגרי רימון ואבקה של פפריקה חריפה. תאמינו לי – זה נמס בפה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הלחם במיקרוגל?
מומלץ להכין בתנור, אבל אם אתם ממהרים, אפשר לנסות במיקרוגל ברמה גבוהה על דלק מלא – זה עלול לקחת פחות זמן.

מה לעשות אם הבצק לא תפח?
יכול להיות שהשמרים לא היו טריים, או שהמים היו קרים מדי. פשוט השתמשו בקצת מים חמים (לא רותחים!) והשאירו את הבצק במקום חם.

איך לשמור על הלחם לאחר הכנה?
יש לאחסן במיכל אטום או לעטוף בניילון לשמירה על הטריות.

האם אפשר להשתמש בקמח מחליף?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח קואק או קמח חומוס, אך התוצאה עשויה להיות מעט שונה.

האם זה מתכון בריא?
כמובן! לחם קל עם 40 קלוריות לפרוסה בהחלט נכנס להגדרה של בריא, במיוחד עם רכיבים כמו דבש ושמן זית.

מה אם אני רוצה להכין לחם בטעמים אחרים?
ניתן להוסיף זיתים, אגוזים, דלעת, קינמון – הכל תלוי בטעמים שלכם.

אפשר להכין לחם ללא גלוטן?
כן! יש מבחר קמחים ללא גלוטן בחנויות שיכולים לעבוד מצוין כאן.

למה חשוב לאוויר את הלחם לאחר האפייה?
אוורור יעזור לשמור על פריכות הלחם ולאפשר לו להתקרר בצורה מסודרת.

איך אפשר לדעת מתי הלחם מוכן?
נגיע לקצב פצפוץ קל על תחתית הלחם – זה סימן מצוין שהלחם אפוי כמו שצריך!

מה לעשות אם רוצים לחם מתוק יותר?
מוסיפים יותר דבש או סוכר לתערובת, או מתבלים עם קינמון למגע מתוק יותר.

אז, אחרי כל הקטגוריות, השאלות וההסברים – אל תשכחו לשתף את המתכון וואלה, תעשו כתובת אהובה! הכינו את הלחם הקל הזה ושתפו עם חברים, כי כולם מגיע להם להתנסות בטעם הזה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות