לחמניות ממולאות מטבוחה וטונה מתכון סוףףף
מלי משתפת אותנו במתכון מושלם של לחמניות ממולאות מטבוחה וטונה.
מצרכים:
1/2 ק"ג קמח מנופה
1/2 כף מלח
1/4 כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
2-4 כפות שמן
מים פושרים לפי ספיגת הקמח
למילוי::
2/3 כוס מטבוחה
1 קופסא טונה בשמן, מסוננת ומפוררת. לערבב היטב.
ביצה טרופה, שומשום
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
לחמניות ממולאות בשר מתכון נדיר וקל הכנה
לחמניות ממולאות בשר – תומר תומס
לחמניות ממולאות בטונה ופטריות
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. ללוש בצק אחיד וחלק, את המים להוסיף בסוף לפי ספיגה. למרוח מעל הבצק מעט שמן ולהתפיח מכוסה עד הכפלת הנפח.
2. לחלק את הבצק ל 14-15 כדורים לכדרר לעיגול ולכסות שלא יתייבשו.
3. לקחת את כדור הבצק הראשון ולרדד אותו על משטח מקומח לעגול דק.
4. להניח כפית גדושה מעט מן המילוי ולגלגל לצורת רולדה. להדק היטב ולסגור גם בצדדים. להניח בתבנית את כל הלחמניות אחד ליד השני. להתפיח עוד כ-10 דקות ובינתיים להדליק תנור ל 180-190 מעלות.
5. למרוח ביצה פעמיים ולפזר שומשום בנדיבות.
6. לאפות עד להזהבה. להוציא מהתנור ולכסות במגבת לשמירת הרכות ולקרר כך.
7. להפריד בינהם בעדינות.