מגדרה אליפות – מתכון קל
מתכון אליפות של אורז מגדרה של איטל איטלי.
מצרכים:
1 בצל חתוך לקוביות קטנות (חתוך לקוביות קטנות)
2 כוסות עדשים ירוקות או חומות מושרות שעה במים (מושרות שעה במים)
1/2 קילו אורז בסמטי הודי
1 כף גרידת לימון
כמון
מלח
פלפל שחור
קורט ראס אל חנות
1 לימון סחוט
1 חבילת שמיר
חבילת פטרוזיליה
2 מוח עצם לטעם לא חייב (במתכון בשרי)
אבקת מרק עוף (או טעם עוף אם המתכון צמחוני)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
מגדרה (אורז עם עדשים) מתכון מושלם
מגדרה קונכיות פתיתים
מג'דרה מתכון של תומר תומס כולל סרטון
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בסיר נטגן עד להזהבה את הבצל ונוסיף את עשבי התיבול קצוצים
2. נוסיף את העדשים, את התבלינים (המוח עצם), גרידת לימון, ומים רותחים (כ-3 כוסות, מספיק מים שמכסים את האורז והעדשים ב-2 ס"מ). נבשל 20 דק' באש נמוכה
3. נשרה את האורז במים רותחים 20 דק' לאחר 20 דק' נסנן נוסיף לסיר
4. ניקח נייר אפייה נשטוף אותו ונקבצ'ץ' נניח על הסיר ונסגור עם מכסה , על אש נמוכה ונבשל 20-25 דק'
5. מידי פעם להרים ולערבב עם מזלג ולא לשכוח לסחוט מעט לימון לתבשיל