מוקפץ עם חזה עוף מתכון כמו במסעדה
מוקפץ אסיאתי עם חזה עוף כמו במסעדות מתכון של מורן תורגמן.
מצרכים
500 גרם חזה עוף
2 גזרים בינוניים (חתוכים לרצועות)
1 גמבה אדומה (חתוכה לרצועות)
1 גמבה צהובה (חתוכה לרצועות)
1/2 כרוב (חתוך לרצועות)
1 בצל (חתוך לרצועות)
2 בצל ירוק
1/2 חבילת פטריות (חתוכות לרצועות)
1 חבילת נבטים
1 כפית מרק עוף
1 כפית שום כתוש
1 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף רוטב טריאקי
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף שומשום לפיזור מעל
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
חזה עוף מוקפץ עם אורז מתכון שילדים יטרפו
מוקפץ בקר כמו במסעדות
מוקפץ מתכון מנצח וקל עם פרגיות – 2 מתכונים
מתכון נוסף של מוקפץ עם חזה עוף
אופן הכנה:
1. להקפיץ בשמן, גפרורי גזר, רצועות גמבה (אדומה וצהובה), כרוב לבן חתוך דק, רצועות בצל, בצל ירוק חתוך גס, פטריות חתוכות, נבטים. (אני מקפיצה את הגזר עם הגמבה לבד כדי שיצרבו טוב , ואת כל השאר ביחד.).
2. להתחיל עם הבצלים ואז כרוב, פטריות ונבטים.
3. להקפיץ בנפרד חזה עוף חתוך לרצועות דקות ומושרה עם דבש וצ'ילי מתוק.
4. להרתיח לפי הוראות יצרן נודלס, לסנן ולהוסיף למחבת ווק.
5. לתבל במרק עוף, פלפל שחור גרוס ורגיל, פפריקה מעושנת, שום כתוש, מעט שמן שומשום, רוטב טריאקי, רוטב סוייה רגיל ומתוק, רוטב צ'ילי מתוק (פשוט לשפוך לפי העין).
5. לערבב טוב טוב ולתקן תיבול אם צריך.
6. לפזר מעל שומשום.
ניתן לאכול את המנה עם רוטב אלף האיים (מושלם ביחד) ומעט תבלין צ'ילי גרוס לחריפות עדינה.