דרגו את המתכון

מקרוד טוניסאי מתכון מעלף

מקרוד טוניסאי מתכון מעלף של פלורה היימן.

מצרכים:

להכנת הבצק:
¼2 כוסות סולת
¼1 כוסות קמח
10 גרם אבקת אפייה
8 גרם סוכר וניל
2 כפות סוכר
מלח קורט
½ כוס שמן חם
1 כוס מים פושרים
להכנת המילוי:
½ קילו תמרים טחונים
1 כף שמן
1 כף קקאו
¼ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית קינמון
להכנת הסירופ:
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 פרוסת לימון
מי ורדים כמה טיפות
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
עוגיות מקרוד מתכון מנצח
עוגיות מקרוד אגוזים מושלמות ליום כיפור
עוגיות מקרוד טוניסאי מתכון מושלם

מקרוד טוניסאי – נועם זיגדון

אופן הכנה:

  • יוצרים בצק רך מכל הרכיבים ומניחים בצד למשך כעשרים דקות.
  • מערבבים היטב את התמרים והתבלינים ומניחים בצד.
  • מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי סנטימטר.
  • מורחים את התמרים ולגלגל.
  • פורסים באלכסון לפרוסות בעובי 1 סנטימטר ולטגן בשמן חם ועמוק.

סירופ:

  • מבשלים את מרכיבי הסירופ עד להסמכה קלה.
  • טובלים בסירופ בעודו חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות