דרגו את המתכון

מקרוני אנד צ'יז מתכון אמריקאי מטורף

דבר בטוח! בואו נצלול אל הטוב המנחם של מקרוני וגבינה אמריקאיים קלאסיים.

מקרוני וגבינה היא מנה אהובה במטבח האמריקאי, עם שורשים מהמאה ה-18. זהו מזון מנחם מובהק שעמד במבחן הזמן, והתפתח לצורות וטעמים שונים במהלך השנים. מנת הפסטה השמנתית והגבינתית הזו היא מצרך מצרך במפגשים משפחתיים, ארוחות ערב וארוחות ערב ברחבי ארצות הברית. עם השילוב הפשוט אך המשביע שלו של פסטה ורוטב גבינה, אין זה פלא מדוע מק אנד גבינה תופס מקום מיוחד בלבם (ובבטן) של רבים כל כך.

בעוד שמקורם המדויק של מקרוני וגבינה מתווכחים, רווחת האמונה כי תומס ג'פרסון זכה לפופולריות באמריקה, שנתקל במנה דומה במהלך מסעותיו באירופה והחזיר מכונת פסטה מאיטליה כדי להכין אותה בבית. מאז, מק אנד צ'יז הפך לקלאסיקה אהובה במשקי בית אמריקאים, עם אינספור וריאציות ועיבודים.

או תרד יכולה להגביר את תכולת החומרים התזונתיים עוד יותר, לספק ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את המקרונים לפי הוראות החבילה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד.
  2. בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית.
  3. לאחר שהחמאה נמסה, טורפים פנימה את הקמח ליצירת רו. מבשלים 1-2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת חלקה ומבעבעת.
  4. יוצקים את החלב בהדרגה תוך כדי טריפה מתמדת כדי למנוע היווצרות גושים.
  5. ממשיכים לבשל את הרוטב, תוך ערבוב תכוף, עד שהוא מסמיך מספיק כדי לצפות את גב הכף, בערך 5-7 דקות.
  6. מנמיכים את האש לנמוכה ומערבבים פנימה בהדרגה את הגבינה המגוררת עד להמסה וחלקה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מוסיפים את המקרוני המבושלים לרוטב הגבינה ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  8. אם רוצים, מעבירים את המקרוני והגבינה לתבנית אפייה ומפזרים פירורי לחם לציפוי פריך.
  9. צולים בתנור במשך 2-3 דקות עד שפירורי הלחם מזהיבים ופריכים.
  10. מגישים חם, מעוטר בעשבי תיבול קצוצים או בייקון מבושל אם רוצים.

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ישנם מספר מרכיבים חלופיים שניתן להשתמש בהם במקרוני וגבינה. ניתן להחליף גבינות ומוצרי חלב עם תעודת כשרות כמו גבינת צ'דר כשרה וחלב כשר. בנוסף, ניתן להשתמש בפסטה ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן של המנה. לאופציה טבעונית או נטולת חלב, ניתן להשתמש בחלב צמחי (כגון חלב שקדים או סויה) וחלופות גבינה ללא חלב.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מכיל כ-6 מנות.

זמן הכנה: לוקח בערך 30 דקות להכין ולבשל את מתכון המקרוני והגבינה הזה.

רמת קושי: קלה

טיפים להצלחה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות