מרק תירס עם שמנת מתכון מושלם
סתיו סעדון עמר משתפת אותנו במתכון מושלם לנרק תירס קטיפתי עם שמנת מתוקה
מצרכים:
2 קופסאות גדולות שימורי תירס (550 גרם כל אחת אפשר גם גרגרי תירס קפוא של סנפרוסט)
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים קצוצים
½1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
100 מ״ל שמנת לבישול/להקצפה
אופן הכנה יופיע בהמשך
מתכונים נוספים של מרק תירס:
מרק תירס מתכון מושלם
סרטון עם מתכון נוסף של מרק תירס מוקרם:
אופן הכנה:
1. מקופסת תירס אחת נוציא את הנוזלים לקערית נפרדת ונטחן את הגרגרים עד למרקם חלק.
2. בסיר עמוק נטגן את הבצלים עד להזהבה, נוסיף לסיר את גרגרי התירס השלמים מהקופסה השנייה עם הנוזלים שלה, ונוסיף גם את הגרגירים טחונים, תפוח האדמה, המלח והפלפל. נערבב ונוסיף שתי כוסות מים.
3. נביא לרתיחה, ננמיך את האש, נכסה ונבשל 15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. נטחן הכל יחד בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. נוסיף את השמנת, נערבב ונגיש.