5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

משקה ענבים מותססים מתוק ועוקצני

היי, משפחת אוכל! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם המופלא של סם ענבים מותסס תוצרת בית. למרקחת עתיקה זו יש שורשים עמוקים בהיסטוריה, ונובעות עד אבותינו אוהבי הענבים שנתקלו בקסם התסיסה. לא רק משקה, הסם הזה הוא לגימה של מסורת, חגיגת השפע המתוק של הטבע שהפך ליצירת מופת תוססת ומלאת טעם.

משקה ענבים מותסס נמצא בכל מיני תרבויות במשך מאות שנים. תחשבו על זה כמו סודה ענבים, מינוס הזבל המלאכותי. תהליך התסיסה הטבעי מוציא טעמים מורכבים, המחבר את המתיקות של הענבים עם שמץ של חמצמץ ותסיסה. זה כמו מסיבה קטנה בפה שלך, באדיבות אמא טבע עצמה.

רכיבים:

אופן הכנה:

  1. הכנת ענבים: שטפו את הענבים האלה כמו שמעולם לא שטפת כלום לפני כן. אתה רוצה שהם יהיו נקיים, בלי שמץ של חומר הדברה. מסירים את הענבים מהגבעולים ונותנים להם מעיכה עדינה.
  2. להמתיק את העסקה: ממיסים את הסוכר במים חמימים (לא חמים). תן לזה להתקרר לטמפרטורת החדר, ואז שפוך את הסירופ המתוק הזה על הענבים שלך. ערבב את זה ממש טוב, אנחנו רוצים שהענבים האלה ישחו במתיקות.
  3. זמן צנצנת: העבר את מסיבת סוכר הענבים שלך לצנצנת זכוכית נקייה. השאר קצת מקום בחלק העליון, אנחנו לא רוצים פיצוצים. מכסים את הצנצנת במטלית נקייה ומהדקים אותה בגומייה. עכשיו, תנו לחגיגת התסיסה להתחיל!
  4. סבלנות: מניחים את הצנצנת במקום קריר וחשוך ונותנים לה לתסוס כ-7-10 ימים. תנערו בעדינות כל יום כדי לשמור על דברים מרגשים. אתם תראו בועות – זה הקסם שקורה.
  5. מבחן טעם: לאחר משחק ההמתנה, קחו כפית וטעמו מהיצירה שלכם. אם זה האיזון הנכון בין מתוק ורענן, זה זמן ההצגה! מסננים את המוצקים, מעבירים את הנוזל לבקבוק ומקררים.

אלטרנטיבה לאוכלי כשרות:

לחברינו הכשרים, אל חשש, החליפו סוכר רגיל בסוכר בעל תעודת כשרות, ואתם מוכנים ללכת.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מניב כ-1.5 ליטר של משקה ענבים מותסס, מושלם לחלוק עם החברים שלך או לאגור את הכל לעצמך. אין פה שיפוטיות!

זמן הכנה:

מהענב ללגימה, לוקח למשקה הזה בערך 7-10 ימים לתסוס. 

רמת קושי: זה ידידותי למתחילים, אבל אתה תרגיש כמו כוכב תסיסה עד הסוף.

טיפים:

הנה לכם, אנשים! הכרטיס שלכם לעולם של משקה ענבים מותסס תוצרת בית. ללגום, להתענג ולשתף את השמחה התוססת. לחיים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות