היום, אנחנו צוללים לתוך עולם הטעמים עם דג עשב לימון אפוי סופר קל וטעים בטירוף. המתכון הזה הוא מחליף משחק, ומפגיש את הטוב של דגים טריים, לימון עז וחבורה של עשבי תיבול בשביל העומס הנוסף הזה. מושלם לארוחת ערב מהירה בלילה או כשאתה רוצה להרשים מבלי להזיע.
מקורות מתכון :
מתכון זה שואב השראה ממטבחי החוף שבהם תופס טרי פוגש טעמים פשוטים אך פנטסטיים. זו חגיגה של הים והטוב הארצי שעשבי תיבול מביאים לשולחן. אז, הפשילו שרוולים, כי אנחנו עומדים ליצור קצת קסם!
רשימת רכיבים:
לדגים:
4 פילה דג לבן (כמו בקלה או אמנון), בערך 150 גרם כל אחד
1 לימון, פרוס דק
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לתערובת עשבי תיבול:
2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
1 כף שמיר טרי, קצוץ
1 כף עירית טרייה, קצוצה
2 שיני שום, קצוצות
קליפה מגוררת מלימון 1
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
שלבי הכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את פילה הדג על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מתבלים את שני צידי הפילטים במלח ופלפל.
- הניחו פרוסות לימון על הפילטים, ויצרו מצע הדרים לדגים שלכם.
תערובת עשבים:
- מערבבים בקערה פטרוזיליה קצוצה, שמיר, עירית, שום טחון, גרידת לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
- שמים את תערובת עשבי התיבול בנדיבות על כל פילה דג, ומכסים אותם במלואם.
הוראות בישול:
- אופים בתנור שחומם מראש 15-20 דקות או עד שהדג מתקלף בקלות בעזרת מזלג.
- מגישים חם, מוזלף במיצי מחבת כלשהם ופריסה של לימון בצד.
יתרונות תזונתיים:
המנה הזו היא מעצמה של חלבון רזה וחומצות שומן אומגה 3 מהדגים. עשבי התיבול והלימון מוסיפים פרץ של נוגדי חמצון וויטמין C. בנוסף, זוהי אפשרות דלת קלוריות מבלי לוותר על הטעם.
כמות:
מתכון זה מושלם ל-4 מנות, מה שהופך אותו למנה נהדרת למשפחה או לארוחת ערב.
רמת קושי:
ניתן לדרג את זה קל. אין צורך בכישורי שף מפוארים, רק לערבב, לאפות וליהנות!
חלופות למתכונים:
לחברינו הכשרים, החליפו את שמן הזית בחלופה כשרה, וודאו שהדג שלכם מוכן לפי הנחיות הכשרות. אפשר גם להחליף שום בקורט אבקת בצל לבעיטה אחרת.
טיפים:
- התנסה עם סוגי דגים שונים כדי למצוא את הטעם האהוב עליכם.
- מוסיפים לתערובת עשבי התיבול מעט פתיתי פלפל אדום לקבלת טוויסט חריף.
- אם אתם מרגישים הרפתקנים, זרקו פנימה כמה עגבניות שרי או צלפים לקבלת פרץ נוסף של טעם.