דרגו את המתכון

היי, הרפתקני אוכל חברים! היום אנו חולקים עמכם מתכון מפוצץ בטעמים אקזוטיים וטוב טעם – קוקוס חלב קארי עוף. אם יש לכם מצב רוח למנה מנחמת, ארומטית ואוה כל כך טעימה, הגעתם למקום הנכון.

הסיפור מאחורי המנה
קארי על בסיס חלב קוקוס היה מרכיב עיקרי במטבח דרום מזרח אסיה במשך מאות שנים. הם שילוב מענג של טעמים המושפעים מתבלינים של הודו והעושר הקרמי של קוקוס מאזורים טרופיים. המנה הזו מביאה את המסורות האלה למטבח שלך, מוכנה לעורר את בלוטות הטעם שלך.

איך להכין חזה עוף בחלב קוקוס וקארי – הרכיבים שנצטרך

גודל מנה וזמן בישול
מתכון זה משרת 4 אנשים רעבים ולוקח בערך 30-40 דקות להכנה. רמת קושי? הייתי אומר שזה בינוני. אם הכנתם קארי בעבר, אתם בטריטוריה מוכרת.

חלופות כשרות ותזונתיות
לאפשרויות ידידותיות לכשרות, ודאו שהעוף וחלב הקוקוס שלכם יהיו כשרים. כדי להפוך אותו לצמחוני, החליפו את העוף בטופו או במגוון ירקות צבעוניים כמו כרובית או בטטה.

איך מכינים חזה עוף בקראי עם חלב קוקוס

  1. מחממים את השמן הצמחי במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום והג'ינג'ר. מטגנים עד שהם הופכים ריחניים והבצל הופך שקוף.
  2. מערבבים פנימה את אבקת הקארי ומבשלים דקה לשחרור טעמיה. התאם את הכמות לפי העדפת התבלינים שלך.
  3. מוסיפים את נתחי העוף למחבת. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים עד שהעוף כבר לא ורוד מבחוץ.
  4. זורקים פנימה את הפלפל האדום הפרוס, הקישוא והגזר. מטגנים כמה דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
  5. יוצקים פנימה את חלב הקוקוס, ומביאים את התערובת לרתיחה עדינה. תנו לזה להתבשל כ-10-15 דקות, או עד שהעוף מבושל והירקות רכים.
  6. מוסיפים את גרגירי החומוס המרוקנים ומבשלים עוד 5 דקות. הם יספגו את כל טעמי הקארי המקסימים האלה.
  7. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. אם אתה אוהב את זה יותר חריף, אתה יכול להוסיף קורטוב של פתיתי צ'ילי בשלב זה.
  8. הגישו את עוף הקארי חלב קוקוס חם, מעוטר בעלי כוסברה טריים אם תרצו. זה טעים על אורז מאודה או עם לחם נאן.

דגשים תזונתיים
חלב קוקוס עשיר בשומנים בריאים ומהווה בסיס קרמי לקארי. עוף מוסיף חלבון רזה, בעוד הירקות מביאים ויטמינים וסיבים חיוניים. המנה הזו היא איזון של טעמים וחומרים מזינים.

טיפים מקצועיים לשלמות קארי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות