חיפוש

מתכון טראפלס שוקולד דקדנטי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון טראפלס שוקולד דקדנטי יוקרתי

טראפלס שוקולד הם התגלמות הפינוק, פינוק בגודל ביס שמשדר יוקרה וסיפוק בכל פת. מקורם של הממתקים המענגים הללו מצרפת, נקראו על שם הדמיון שלהם לפטרייה היקרה, כמהין. עם זאת, בניגוד לשמו הארצי, טראפלס שוקולד הם תערובת שמימית של גנאש שוקולד עשיר מצופה במגוון תוספות מענגות.

רכיבים:

  • 250 גרם שוקולד מריר (לפחות 70% מוצקי קקאו)
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (קצפת)
  • 50 גרם חמאה ללא מלח
  • אבקת קקאו, אבקת סוכר, אגוזים קצוצים או קוקוס מגורר לציפוי

הוראות הכנה:

  1. קוצצים את השוקולד המריר דק ומניחים אותו בקערה חסינת חום.
  2. בסיר קטן, מחממים את השמנת המתוקה והחמאה על אש בינונית עד שהיא רק מתחילה להתבשל. נזהרים לא לרתוח.
  3. יוצקים את תערובת השמנת החמה על השוקולד הקצוץ. תן לזה לשבת דקה כדי לרכך את השוקולד.
  4. מערבבים בעדינות את התערובת עד שהשוקולד נמס לגמרי והגנאש חלק ומבריק.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים את הגנאש למשך שעתיים לפחות או עד שהוא יציב.
  6. לאחר הצטננות, השתמש בכף או בלר מלון כדי לגרוף חלקים מהגנאש ולגלגל אותם לכדורים קטנים בעזרת הידיים. עובדים במהירות כדי למנוע מהגנאש להימס.
  7. מגלגלים כל טראפל באבקת קקאו, אבקת סוכר, אגוזים קצוצים או קוקוס מגורר, מצפים אותם בצורה אחידה.
  8. מניחים את הטראפלס המצופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים עוד 30 דקות להתייצבות.
  9. לאחר התייצבות מעבירים את הטראפלס לכלי אטום ומאחסנים במקרר עד להגשה.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, יש לוודא שהשוקולד ושאר המרכיבים יהיו כשרים. בנוסף, ניתן להשתמש בחלופות טבעוניות, כגון שוקולד מריר ללא חלב וקרם קוקוס במקום שמנת מתוקה.

יתרונות תזונתיים:

שוקולד מריר, המרכיב הכוכבי של כמהין אלה, עמוס בנוגדי חמצון, במיוחד פלבנואידים, המקדמים את בריאות הלב ועשויים להוריד את לחץ הדם. בנוסף, שוקולד מריר מכיל מינרלים כמו ברזל, מגנזיום ואבץ, התורמים לרווחה הכללית בצריכה מתונה.

מנות: מתכון זה מניב כ-20 טראפלס שוקולד, מושלם לחלוקה עם יקיריהם או להתפנק עם פינוק סולו.

זמן הכנה: זמן ההכנה לטראפלס השוקולד הוא כ-30 דקות, לא כולל זמן צינון.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, מה שהופך אותו לנגיש לטבחים ביתיים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים לשיפור:

  • לתוספת טעם, הוסיפו שפריץ של תמצית וניל או ליקר לבחירתכם לגנאש לפני הקירור.
  • כדי למנוע מהגנאש להידבק לידיים בזמן הגלגול, משמנים אותם קלות בשמן ניטרלי כמו שמן צמחי.
  • ניסוי עם ציפויים שונים כגון עוגיות מרוסקות, שפריצים או אבק זהב אכיל למגע יוקרתי.
  • הניחו לטראפלס להגיע לטמפרטורת החדר למשך מספר דקות לפני ההגשה כדי לשפר את המרקם והטעם הקרמי שלהם.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות