חיפוש

מתכון לבילטונג – איך מכינים בשר מיובש אפריקאי מטורף?

מתכון לבילטונג - בשר מיובש אפריקאי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

בילטונג, מעדן דרום אפריקאי אהוב, הוא יותר מסתם חטיף; זה אייקון תרבותי, נטוע עמוק במורשת האומה.

הבשר המיובש באוויר, דומה לקרקט אך נבדל בטעמו ובהכנה, נחגג בטעמו המלוח, החריף מעט ובשרני העז. עשוי באופן מסורתי מבשר בקר, ניתן להכין את הבילטונג גם באמצעות בשר ציד, המציע מגוון טעמים בהתאם לתבלינים המשמשים. המפתח לבילטונג מושלם טמון באיכות הבשר, בתערובת התבלינים ובסבלנות בתהליך הייבוש.

הכנת בילטונג בבית מאפשרת לכם להתאים אישית את הטעמים לפי טעמכם, בין אם אתם מעדיפים אותו יותר מלוח, חריף או עם שמץ של מתיקות.

רכיבים:

  • 1 ק"ג בשר בקר (סינטה או עליון, חתוך לרצועות ברוחב 5 ס"מ)
  • 80 מ"ל חומץ תפוחים
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור גרוס גס
  • 1 כף זרעי כוסברה, קלויים וטחונים גס
  • 1 כפית סוכר חום (לא חובה, לגימור מעט מתוק)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה (כדי לרכך את הבשר)
  • 1/4 כפית ציפורן טחון (לא חובה, לתוספת טעם)

שלבים:

  1. חותכים את הבקר לרצועות ארוכות בעובי של כ-2 ס"מ.
  2. מערבבים את החומץ והתבלינים בקערה גדולה. מוסיפים את רצועות הבקר ומעסים את התערובת לתוך הבשר כדי לוודא שהוא מצופה היטב.
  3. מכסים את הקערה ומשרים את בשר הבקר במקרר למשך 24 שעות, הופכים את הרצועות פעם אחת באמצע כדי להבטיח כבישה אחידה.
  4. לאחר הכבישה, מוציאים את בשר הבקר מהמקרר ומייבשים בעזרת נייר סופג.
  5. מפזרים את הסודה לשתייה על הבשר ומשפשפים אותו בעדינות לתוך הרצועות.
  6. מסדרים את רצועות הבשר על מתלי ייבוש, וודא שהן לא נוגעות זו בזו לצורך זרימת אוויר תקינה.
  7. תלו את הבשר באזור יבש ומאוורר היטב הרחק מאור שמש ישיר. ניתן להשתמש במאוורר כדי לשפר את זרימת האוויר. הטמפרטורה האידיאלית לייבוש בילטונג היא בין 10°C ל-22°C.
  8. הניחו לבשר להתייבש במשך 3 עד 5 ימים, תלוי ברמת היובש המועדפת עליכם. הבילטונג אמור להרגיש יציב למגע אך עדיין מעט גמיש.
  9. לאחר שהתייבש לפי טעמכם, הוציאו את הבילטונג מאזור הייבוש ופורסים אותו לחתיכות דקות על הדגן להגשה.

תיהנו מהבילטונג הביתי שלכם כחטיף מלוח, עמוס בטעמים המשקפים את רוח המטבח הדרום אפריקאי. בין אם נהנים לבד, בשילוב עם גבינה או משמש כמרכיב במנות אחרות, הבילטונג מציע חווית טעם ייחודית משביעה ומספקת עמוקות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות