דרגו את המתכון
המתכון הזה מיועד לבצק מאפה מפואר עם שוקולד, מושלם להכנת קינוחים אלגנטיים ומפנקים כאחד. הבצק חמאתי ומתקלף ומהווה בסיס אידיאלי לשוקולד העשיר והדקדנטי. מתכון זה הוא רב תכליתי וניתן להשתמש בו למגוון מאפים, מקרואסונים פשוטים משוקולד ועד טארטים משוכללים. התהליך פשוט, אבל התוצאה היא לא פחות ממרהיבה.
איך להכין בצק עלים עם שוקולד – בקטע משודרג:
- 2 1/2 כוסות קמח לכל מטרה
- 1/4 כוס סוכר מגורען
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס (2 מקלות) חמאה ללא מלח, קרה וחתוכה לחתיכות קטנות
- 1/4 כוס מי קרח
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס איכותי או שוקולד קצוץ דק
שלבים:
- בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסוכר והמלח.
- מוסיפים את חתיכות החמאה הקרה לתערובת הקמח. השתמש בחותכן בצק או באצבעותיך כדי למזג את החמאה לתוך הקמח עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
- מוסיפים בהדרגה את מי הקרח, כף בכל פעם, תוך ערבוב עם מזלג עד שהבצק מתחיל להתאחד.
- ללוש בעדינות את הבצק בקערה רק עד שנוצרת עיסה מגובשת. שימו לב לא לעבוד יותר מדי עם הבצק.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. משטחים כל חלק לדיסק ועוטפים אותם בנפרד בניילון נצמד. מקררים לפחות שעה או לילה.
- מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס).
- מרדדים דיסק אחד של בצק על משטח מקומח קלות לעובי של כ-1/4 ס"מ.
- מפזרים את השוקולד צ'יפס או השוקולד הקצוץ באופן שווה על הבצק המרודד.
- מרדדים את דיסקית הבצק השנייה ומניחים אותה על שכבת השוקולד.
- השתמשו במערוך כדי ללחוץ בעדינות את שתי השכבות יחד ולהגדיל מעט את עובי הבצק.
- חותכים את הבצק לצורות הרצויות בעזרת חותכן עוגיות או סכין.
- מניחים את חתיכות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 15-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.
- מוציאים מהתנור ומצננים על רשת לפני ההגשה.
תיהנו מבצק המאפה הביתי שלכם עם שוקולד, פינוק שבטוח ירשים כל אחד עם הטוב החמאתי והשוקולדי שלו!