מתכון להכנת עוגת גבינה פרורים מושלמת
אופל כהן משתפת אותנו במתכון של עוגת גבינה פרורים מושלמת:
בצק פריך שמשמש לתחתית ולפירורים מעל-
200 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
2 חלמונים
4 כפות סוכר
שמים במעבד מזון קמח,סוכר ומלח,נותנים לזה כמה פולסים קצרים לערבוב,לאחר מכן מוסיפים את החמאה,שוב בפולסים עד שנהיה לנו פירורים מוסיפים את החלמונים ,מעבדים מעט עד שנהיה בצק וזהו!
אני נותנת לבצק להתקרר שעה במקרר ..
לאחר שעה מרדדת את הבצק ואופה,קורצת את גודל התחתית ואופה על 180 למשך 15 שעה,עד שהבצק מזהיב.
בשאריות שנותרו לי אני לוקחת תבנית ומהדקת את הבצק שנשאר לי ואופה גם אותו!זה ישמש לפירורים למעלה.
את התחתית של העוגה תשימו בצד ואת הבצק שאיפתם לפירורים אני נותנת לו להתקרר ועם מזלג מפוררות את זה.
למלית העוגה-
500 גרם גבינה לבנה
גביע של גבינת נפוליאון
80 גרם אינסטנט פודינג(חבילה,בערך 4 כפות)
גרידת לימון
500 מל שמנת מתוקה
כוס ורבע סוכר
2 שקיות סוכר וניל
מערבבת בקערה את הגבינות,האינסטנט והגרידת לימון,מקציפה את השמנת עם הסוכר והסוכר וניל לקצפת רכה ומאחדת את התערובות.
שמה את התערובת על התחתית ומכניסה למקפיא ל4-5 שעות,במידה ולא בא לכן להשתמש בפירות יער ניתן לשים רק את הפירורים מעל עוד לפני שהעוגה נכנסת למקפיא.
לגבי הפירות יער אין לי מתכון,אני שמה בסיר קטן פירות יער קפואים שקונים בסופר,סוכר ומים לפי הטעם..
אחרי שהעוגה יוצאת מהמקפיא,שמתי על 3/4 ממנה את הרוטב פירות יער וב1/4 שנותר את הפירורים,בחיבור ביניהם שמתי פשוט שמנת מתוקה שהקצפתי עם סוכר ואינסטנט
מתכונים נוספים:
עוגת גבינה קרה פירורים מתכון של תומר תומס
עוגת גבינה קלה ללא הפרדת ביצים
עוגת גבינה אפויה פשוטה
סרטון עם מתכון נוסף של עוגת גבינה פרורים של קרין גורן:
סרטון עם מתכון נוסף של עוגת גבינה פרורים של חן במטבח: